Βάιος Καραλής: «Ποιότητα – Πολιτισμός»

Είναι αλήθεια, γράφει ο μεγάλος φυσικός Γιώργος Γραμματικάκης στο βιβλίο του,

0 63

Είναι αλήθεια, γράφει ο μεγάλος φυσικός Γιώργος Γραμματικάκης στο βιβλίο του,

Είναι αλήθεια, γράφει ο μεγάλος φυσικός Γιώργος Γραμματικάκης στο βιβλίο του, (ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής), ότι δεν πίστεψα ποτέ στην εξειδίκευση, στα περιχαρακωμένα όρια των ενδιαφερόντων ή των γνώσεων.

Έτρεφα απλώς εκτίμηση απέραντη στην ανθρώπινη ποιότητα και την ποιότητα του νου.

Και η ποιότητα αυτή μήτε με <<διδακτορικά διπλώματα μετράται, μήτε με όσα μας χαρίζει η κοινωνική αναγνώριση>>. Ως πρώτο χαρακτηριστικό της έχει την αναζήτηση της αλήθειας και το σεβασμό προς την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ , που δεν είναι πάντοτε το<< άθροισμα των γνώσεων>>.

Πόση σοφία κρύβουν τα λόγια αυτά ενός ηθικού και σκεπτόμενου επιστήμονα.

Παρατηρούμε γύρω μας ανθρώπους που αυτοπροβάλλονται” σπουδαίοι ” και έχοντας αυτό το προσωπείο ,είναι ανίκανοι πλέον να προσφέρουν στην κοινωνία στην οποία ζούνε.
Αδυνατούν να συλλάβουν τις πνευματικές ή υλικές ανάγκες των ανθρώπων που συναναστρέφονται ή υπηρετούν.

Συνέπεια όλων αυτών είναι η κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες να έχει αναγάγει τον πολιτισμό σε διασκέδαση και οχλαγωγία.

Αδυνατούν να τέρψουν την ψυχή μας γιατί απλούστατα δεν βρήκανε αυτό τον δρόμο ποτέ!
Επιβάλλεται οι άνθρωποι που στελεχώνουν ή θα στελεχώσουν κυρίως σε Δήμους τον πολιτισμό ,να δουν με σεβασμό την ”Πραγματική Γνώση”, γιατί αυτή θα είναι που θα κάνει τις μικρές κοινωνίες μας ανθρώπινες και πολιτισμένες.

Υ.Γ. Αφορμή γι αυτό το άρθρο στάθηκε το γεγονός ότι στη πόλη της Καλαμπάκας ,κάποια παιδιά τα οποία σίγουρα δεν τους εκπαίδευσε σωστά η κοινωνία μας μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχουν γεμίσει με αυτοκόλλητα και μπογιές όλες τις πινακίδες κυκλοφορίας .

Εμείς όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να τους δείξουμε τον πολιτισμό……

Καραλής Βάιος

Εκπαιδευτικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.