Βάϊος Καραλής: Εάν ζεις μέσα σε ένα κοτέτσι, θα μάθεις να σκέφτεσαι όπως οι κότες……

0 526

Αν τον κόσμο τον διοικούν οι ανίκανοι,  φταίνε οι ικανοί . Αν για την αξία μιλάνε μόνο οι ανάξιοι, η απαξίωση είναι γενική.  Ελένη Αρβελέρ

Όλοι μας έχουμε απογοητευτεί στον μέγιστο βαθμό από την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτά,  που συμβαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο, αποτελούν την μεγαλύτερη ηθική κατάπτωση,  που μπορεί να ζήσει ο πολίτης μιας χώρας, που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή. Σχεδόν κανείς από εμάς, βαθιά μέσα του, δεν πιστεύει ότι μπορούν να  έρθουν καλύτερες μέρες .Η απογοήτευση είναι αυτή που κυριαρχεί σε όλους μας.

Άρα τι μένει στον απλό Έλληνα πολίτη να ελπίζει; Η πιο κοντινή του και άμεση εξουσία. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Είχαμε την τύχη όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να έχουμε άξιους <<υπηρέτες >> των πολιτών……

Στην πιο κοντινή, λοιπόν, εξουσία και ελπίδα στον  πολίτη, ο Δήμος μας, αλλά και κάθε Δήμος, θα πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους άξιους και ικανούς σε αυτό που αντιπροσωπεύουν, αλλά και σε αυτό που θέτουν ως στόχο. Και πώς αναγνωρίζουμε έναν τέτοιο άνθρωπο;

Μα φυσικά από την προσωπικότητά του, τις σπουδές του, την επιχειρηματική του δραστηριότητα . Από το εάν έχει καταφέρει αυτός ο άνθρωπος  να γνωρίσει το παγκόσμιο γίγνεσθαι ή η πνευματική του <<όραση>> έχει μόνο εικόνα από την κουκίδα, που λέγεται Καλαμπάκα και τα περίχωρά της.

Από το πόσο έχει σκάψει βαθιά μέσα του και γνωρίζει για την ποιότητα ζωής ,  αλλά και για τον παράγοντα Άνθρωπο! Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε πολίτες ,  που τους έχουν πάρει <<αγκαλιά>> και τους έχουν διορίσει κάπου, που είναι βολεμένοι και οφείλουν υποχρέωση σε κάποιους…..

Και αυτοί οι άνθρωποι μοχθούν για το προσωπικό τους μόνο  <<εγώ>> και για τίποτα άλλο . Έτσι, δυστυχώς, δεν υπάρχει  ούτε η θέληση ούτε και η ικανότητα να φτάσουν ποτέ στο <<εμείς>>.  Και επειδή, όπως έγραψα και στον τίτλο αυτού του άρθρου, οι ανίκανοι έχουν κυριεύσει τα πάντα, ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν όλοι αυτοί να υπάρχουν είναι η διαπλοκή και η ηθική κατάπτωση.

Όμως δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι πολίτες γύρω μας. Νέα παιδιά βραβεύονται για την έρευνά τους  σε όλα τα επίπεδα και οι έρευνες αυτές  δεν είναι δουλειά μηνών αλλά αγώνας γενεών, για να έχουν αυτά τα αποτελέσματα. Πριν μερικές ημέρες άκουσα την συνέντευξη  μιας ακόμα Ελληνίδας, που εργάζεται στο εξωτερικό για την έρευνά της πάνω στον καρκίνο. Δακρύζοντας, ευχαρίστησε τους γονείς της για τον αγώνα της και είπε ότι είναι υπερήφανη που είναι Ελληνίδα…….

Υ Σ   Οι διεργασίες, για να βρεθούν οι άξιοι  συνεργάτες, δεν γίνονται στα τσιπουράδικα της περιοχής ,διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ξαναθυμίσω κάτι που είχα γράψει στο παρελθόν.

Εάν ζεις μέσα σε ένα κοτέτσι, θα μάθεις να σκέφτεσαι όπως οι κότες……

Καραλής Βάιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.