Τσίπρας: Μπορεί να φορέσω και γραβάτα!

Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες

0 129

Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες  λίγες μέρες πριν το Eurogroup της 22ας Μαϊου , καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος,”τα νέα για το χρέος είναι τόσο καλά, too good to be true, που μπορεί να αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα”.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα από την επιστροφή του από το Πεκίνο και τη συνομιλία που είχε εκεί με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, η Καγκελάριος του ανέφερε ότι δεν χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα μόνο ο υπουργός Οικονομικών της, αλλά και η ίδια. Ακόμη, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην δοθεί λύση στο χρέος, γιατί θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει η Μέρκελ να μπει σε προεκλογική περίοδο με το ζήτημα της Ελλάδας ανοιχτό και με μία νέα κρίση στη χώρα.

Ο ίδιος εκτίμησε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι μέσα στον Ιούλιο η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ότι θα υπάρξουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι και σίγουρα μέσα στο 2017.

«Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από Κινέζους. Μόλις κλείσει η συμφωνία και μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αναμένεται επενδυτικό τσουνάμι στη χώρα», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αν γίνουν αυτά τα βήματα, σκοπός είναι με το τέλος του προγράμματος να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Σε ερώτηση αν με αυτό το αφήγημα- ότι έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια- πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, απάντησε: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές. Είναι ένα ισχυρό αφήγημα, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να αρχίσει ο πολίτης να νιώθει στη ζωή του τα θετικά αυτής της αλλαγής. Αυτά τα δύο μαζί μπορούν να μας οδηγήσουν στην εκλογική νίκη».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στη ΝΔ, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για τα αντίμετρα.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε όψιμο το ενδιαφέρον της ΝΔ για τα αντίμετρα, σημειώνοντας «Τον Δεκέμβριο δεν είχαν ψηφίσει καν τη 13η σύνταξη και τώρα κατέθεσαν τροπολογία για τα αντίμετρα. Μας κάνει εντύπωση γιατί δεν έφεραν τροπολογία για τα μέτρα. Λένε μόνο ότι αν βγουν κυβέρνηση θα τα εφαρμόσουν, ενώ εμείς λέμε ότι αν δεν πάρουμε τη συμφωνία για το χρέος δεν θα τα εφαρμόσουμε».

Ο πρωθυπουργός είχε μπει νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας για να παρακολουθήσει τη συζήτηση και στη συνέχεια πέρασε από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.