Τσικνοπέμπτη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

0 1.970

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και κάποιων γονέων που βοήθησαν στο ψήσιμο κράτησαν σήμερα Τσικνοπέμπτη την παράδοση τσικνίζοντας στο σχολείο δίνοντας ένα εύθυμο χαρακτήρα .

Οι μαθητές χάρηκαν μία πανηγυρική ατμόσφαιρα με χορό και τραγούδι τις δύο τελευταίες ώρες απολαμβάνοντας από τους γονείς-μέλη του Συλλόγου Γονέων τα σουβλάκια συνοδευόμενα με πατάτες και χυμό που τους μοιράστηκαν.

Η μυρωδιά και η «τσίκνα» από τα σουβλάκια και τα λουκάνικα που έψηναν γονείς μαθητών του σχολείου κατέκλυσαν το προαύλιο χώρο προσελκύοντας τους μαθητές κοντά στις ψησταριές δίνοντας «χρώμα» στο έθιμο.

Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα. Γιορτάζεται 11 ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα και σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της Αποκριάς.

Να αναφέρουμε ότι η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε ως ημέρα κρεατοφαγίας καθώς παραδοσιακά οι ημέρες νηστείας  είναι η Τετάρτη και η Παρασκευή. Θεωρείται η τελευταία ημέρα που καταναλώνεται το κρέας καθώς σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση προμηνύει την έναρξη της Σαρακοστής, της σαρανταήμερης περιόδου νηστείας πριν από το Πάσχα.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που συμμετείχαν και βοήθησαν στην διεξαγωγή της σημερινής εκδήλωσης στο χώρο του σχολείου τηρώντας την παράδοση δίνοντας ένα ψυχαγωγικό-παιδαγωγικό χαρακτήρα στους μαθητές που το χάρηκαν αρκετά παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σήμερα αρχικά αλλά ευτυχώς βελτιώθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους τους δημότες και του χρόνου με υγεία.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Χρήστος Καραγεώργος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr