Τροπολογία του ΚΚΕ στη Βουλή για τους προπονητές ποδοσφαίρου

0 261

Τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις» σε σχέση με τους προπονητές ποδοσφαίρου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατήγγειλαν ότι σήμερα, η ΕΠΟ απαγορεύει την πρόσληψη στα σωματεία ποδοσφαίρου των πτυχιούχων προπονητών ποδοσφαίρου που έχουν άδεια άσκησης του επαγγέλματος από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το ΚΚΕ ζητά να επιβάλλονται κυρώσεις στην περίπτωση που δεν εφαρμόζεται η διάταξη σε νόμο του 2016, για την πρόσληψη προπονητών.

Προβλέπεται ότι: “Πέραν της αδειοδότησης από το κράτος, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή δεν υπόκειται στην έγκριση ή άλλου ισοδύναμου αποτελέσματος περιορισμό άλλου φορέα”.

Όμως, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αρνείται την εφαρμογή της διάταξης αυτής, απαγορεύει την πρόσληψη στα σωματεία ποδοσφαίρου της ελληνικής επικράτειας, των πτυχιούχων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης προπονητών ποδοσφαίρου, που έχουν μάλιστα και άδεια άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Η ΕΠΟ απαιτεί οι προσλαμβανόμενοι από τα ποδοσφαιρικά σωματεία προπονητές ποδοσφαίρου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, να έχουν παρακολουθήσει και τα σεμιναριακά μαθήματα προπονητών ποδοσφαίρου στις ιδιωτικές σχολές που λειτουργούν με την ευθύνη της Ομοσπονδίας, στις οποίες εξ’ άλλου, τα δίδακτρα παρακολούθησης είναι πανάκριβα

Τα Σωματεία Ποδοσφαίρου της ελληνικής επικράτειας, αρνούνται να προχωρήσουν σε προσλήψεις ως προπονητών ποδοσφαίρου, των πτυχιούχων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης προπονητών ποδοσφαίρου, παρότι έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή ποδοσφαίρου από τη ΓΓΑ.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

“Η μη εφαρμογή του πιο πάνω εδαφίου από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και τα ποδοσφαιρικά σωματεία αποτελεί παράβαση, για την οποία προβλέπεται επιβολή προστίμου, του οποίου το ύψος θα κυμαίνεται από 10.000 έως και 100.000 ευρώ και θα ορίζεται με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ)”.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  07/03/2019

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.