Τροπολογία «καίει» τα ψιλικατζίδικα για την πώληση τσιγάρων- Υπογράφουν Σ. Παπαδόπουλος και Χρ. Σιμορέλης

Τροπολογία που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή χιλιάδες ψιλικατζίδικα κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

0 344

Τροπολογία που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή χιλιάδες ψιλικατζίδικα κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή χιλιάδες ψιλικατζίδικα κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να τους απαγορεύσει την πώληση καπνικών προϊόντων.

Οι υπογράφοντες επικαλούνται λόγους προστασίας της υγείας των καταναλωτών, ωστόσο με την ίδια τροπολογία προτείνουν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση τα super market!

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος ζητούν η πώληση των τσιγάρων να γίνεται στο εξής μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει προκαλέσει ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τα σχετικά σωματεία της Βορείου Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου πλήττει πάνω από 20.000 μικροεμπόρους.

Επίσης ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος σχολίασε στο Twitter: «Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης, μονοπώλια, ανεργία!»

Δείτε την επιστολη της Ένωσης Καπνοπωλών Βορείου Ελλαδας στο protothema απ όπου και το ρεπορτάζ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.