Τρίκκης προς Κυβέρνηση: Εμείς οι χριστιανοί δεν είμαστε αντάρτες

0 520

Με την φράση “εμείς οι χριστιανοί δεν είμαστε αντάρτες”, θέλησε να στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα από τα Τρίκαλα, ο επιχώριος μητροπολίτης, Χρυσόστομος.

“Σήμερα διατρανώνεται ότι εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας ξέρουμε να κάνουμε υπακοή και να τηρούμε και τους νόμους του Κράτους, αφού λειτουργήσαμε με τάξη και με ασφάλεια σε όλα τα μέτρα”, τόνισε το πρωί ο κ. Χρυσόστομος αφού προηγουμένως είχε προεξάρχει της θείας λειτουργίας των Θεοφανείων και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού και πρόσθεσε πως “δηλαδή σε όλα αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν από τον μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο με την Πολιτεία. Να λειτουργήσουμε τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. Για αυτό και στον μητροπολιτικό ναό των Τρικάλων σήμερα βρίσκονται μόνο πενήντα άτομα. Όσα δηλαδή, είχαν συμφωνηθεί”.

Θέλοντας να αναφερθεί στην υπεύθυνη στάση που κράτησε η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αφού η ίδια συνεργάστηκε απόλυτα με τους κανόνες που έθεσε η πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ο μητροπολίτης Τρίκκης σημείωσε πως “η Εκκλησία από τον Μάρτιο έκανε υπακοή στην Πολιτεία και τήρησε όλα τα μέτρα”, προσθέτοντας παράλληλα με νόημα πως “μια μέρα είπαμε και εμείς να ανοίξουμε τις Εκκλησίες τα Θεοφάνεια αφού αυτό είχε συμφωνηθεί και όλοι έσπευσαν να πουν ότι η Εκκλησία είναι ανυπάκουη”,διευκρινίζοντας κατηγορηματικά πως “Όχι… Η Εκκλησία δεν είναι ανυπάκουη. Η Εκκλησία ξέρει να υπακούει, ξέρει να ταπεινώνεται, ξέρει να προστατεύει και να ευλογεί το λαό της”.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, ο κ. Χρυσόστομος προσπαθώντας να περιγράψει τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε αυτή η πανδημία, ανέφερε πως “σήμερα αναπολούμε όλα αυτά που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια. Αφού όλο αυτό το διάστημα καταλάβαμε τι σημαίνει να μην μπορείς να πας στην Εκκλησία. Καταλάβαμε τι σημαίνει να μην μπορείς να λειτουργηθείς και να μην μπορείς να κοινωνήσεις”, συμπληρώνοντας συγχρόνως πως “χρειάστηκε ακόμη να κλείσουμε και την πόρτα από τις Εκκλησίες μετά από τα πενήντα άτομα ώστε να μην εισέλθει μέσα κάποιος άλλος”.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης, παράλληλα, επισήμανε πως “όλα αυτά τα οποία ζήσαμε και στερηθήκαμε μέχρι τώρα θα πρέπει να γίνουν αφορμή την φετινή χρονιά ώστε να ενισχυθούμε περισσότερο πνευματικά. Να μπορέσουμε μέσα από την προσευχή μας να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να αποκτήσουμε ξανά όλα εκείνα τα οποία με τόσα δάκρυα και τόσο πόνο στερηθήκαμε”.

Ο κ. Χρυσόστομος, έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας όλους τους πιστούς να μην σταματήσουν να εμπιστεύονται πρωτίστως τον Θεό και έπειτα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, με τον πρώτο τιμονιέρη που είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε “είναι εκείνοι που με την δύναμη της ψυχής τους και της καρδιάς τους προσπαθούν με υπευθυνότητα για το καλύτερο της Εκκλησίας μας και για το καλύτερο όλων μας”.

orthodoxia.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr