Τρικαλινοί λαθροθήρες συνελήφθησαν στην περιοχή του Μετσόβου

0 1.309

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης για την σύλληψη τριών Τρικαλινών κυνηγών συνελήφθησαν στο Μέτσοβο για λαθροθηρία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Πύλης όπως εχει στο facebook του συλλόγου:

Είναι δυστυχώς στιγμές που κάποιοι προβαίνουν σε ενέργειες που προσβάλουν, αμαυρώνουν και δυσφημούν την έννοια του κυνηγού.

Τέτοιες ενέργειες δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια και ο σύλλογός μας καταδικάζει κάθε μορφή λαθροθηρίας και συγχαίρει τους θηροφύλακες.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας για το συγκεκριμένο περιστατικό και όταν εκδικαστεί η υπόθεση, όσοι συμμετείχαν στον «βιασμό της φύσης» και ανήκουν στο σύλλογό μας θα διαγραφούν από μέλη μας.

Σας κοινοποιούμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ όπως ακριβώς μας εστάλη:

« ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΗΣ Ε΄ Κ.Ο.Η

Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στα διοικητικά όρια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ομοσπονδίας με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών που απειλούν την άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον.

Το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες (05:30) και πριν την έναρξη της θήρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Θηροφυλακής περιπολούσε στο Μέτσοβο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κατάρας, όπου εντόπισε όχημα να κινείται σε αγροτικό δρόμο.

Έγινε σήμα στάσης στον οδηγό για έλεγχο. Εντός του αγροτικού οχήματος, τύπου pickup μάρκας Toyota, επέβαιναν τρία άτομα και όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ένας εξ αυτών κρατούσε όπλο (καραμπίνα) εκτός θήκης από το οποίο προσπαθούσε να αφαιρέσει τα φυσίγγια. Όπως διαπιστώθηκε επίσης στον έλεγχο το όπλο μύριζε έντονα πυρίτιδα σαν είχε πυροβολήσει πρόσφατα.

Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητο όπου βρέθηκαν άλλες δύο καραμπίνες από τις οποίες ή μία ήταν παραποιημένη, 52 φυσίγγια, ένας ατομικός προβολέας και σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη εντός της μηχανής του αυτοκινήτου επιμελώς κρυμμένοι δύο λαγοί οι οποίοι είχαν θηρευτεί πρόσφατα. Όλα τα παραπάνω καθώς και το αυτοκίνητο και τα τρία ατομικά βιβλιάρια θήρας των τριών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα κατασχέθηκαν.

Αμέσως ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με τους δράστες να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Μετσόβου και σε βάρος τους ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με αφορμή το περιστατικό το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ οφείλει να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ήταν και θα συνεχίσουν να είναι καθημερινοί και αδιάλειπτοι, για την αποτροπή και τον εντοπισμό περιπτώσεων λαθροθηρίας.»

Με αγανάκτηση και προβληματισμό

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.