Τρίκαλα: Σπεύδουν να αλλάξουν ταυτότητες για να αποφύγουν το …τσιπάκι

0 3.169

Κοσμοσυρροή στο γραφείο Ταυτοτήτων της ΔΑ Τρικάλων – Στις Ιερές Μητροπόλεις απευθύνθηκε ο Αστυνομικός διευθυντής Δημ. Μήτραινας

Ο κακός χαμός επικρατεί στην υπηρεσία έκδοσης ταυτοτήτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων μιας και καθώς φαίνεται είναι πολλοί στην περιοχή μας που πιστεύουν ότι η νέα ταυτότητα που θα ξεκινήσει να εκδίδεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα περιέχει «κακόβουλο λογισμικό» ή κοινώς «τσιπάκι».

Το τηλεφωνικό κέντρο της αντίστοιχης υπηρεσίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, έχει πάρει φωτιά και είναι συνεχώς κατειλημμένο από πολίτες που δηλώνουν απώλεια και επιχειρούν να κλείσουν ραντεβού για την έκδοση καινούργιας ταυτότητας την οποία να σημειωθεί … πριν μερικά χρόνια απέφευγαν θέλοντας να κρατήσουν την παλαιά που έγραφε το θρήσκευμα.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι δραματικό. Στα Τρίκαλα η διαδικασία έκδοσης ταυτότητας γίνεται με ραντεβού, σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπου αυτό το διάστημα επικρατούν τεράστιες ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για τον σκοπό αυτό.

Τα ραντεβού λοιπόν ήδη έχουν συμπληρώσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που επιχειρούν με παρέμβαση να πάρουν προτεραιότητα.

Το πρόβλημα βέβαια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιον άλλο τρόπο παρά μόνο με την κοινή λογική, αφού όλοι δηλώνουν απώλεια των προηγούμενων ταυτοτήτων κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στην πράξη.

Με όλο αυτό, περιπτώσεις συμπολιτών μας όπως νεαρά άτομα που θέλουν να συμμετέχουν σε εξετάσεις, Τρικαλινοί που θέλουν να ταξιδέψουν ή που …πραγματικά έχουν χάσει την ταυτότητά τους αναγκάζονται μοιραία σε καθυστέρηση της έκδοσης νέας ταυτότητας αν και οι υπάλληλοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μη δημιουργηθούν σοβαρά κωλύματα λόγω της κατάστασης.

Το Trikalanews.gr επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτρη Μήτραινα, ο οποίος επιβεβαίωσε το πρόβλημα επισημαίνοντας δε ότι, ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με τις Ιερές Μητροπόλεις ώστε να υπάρξει μια σχετική ενημέρωση μέσω της εκκλησίας στο κοινό που είναι διστακτικό απέναντι σε μια τόσο απλή διαδικασία.

Ποιος θα περίμενε ότι στην εποχή μας θα βρισκόμασταν μπροστά σε τέτοιες προκαταλήψεις την ώρα μάλιστα που οι ζωές μας βρίσκονται σε πλήρη διαύγεια μέσα από τηλέφωνα, ίντερνετ και σύγχρονες τεχνολογίες….

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.