Τρίκαλα: Νέα σύλληψη καταστηματάρχη για διατάραξη κοινής ησυχίας

0 350

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, καθώς και για τη διαπίστωση λοιπών παραβάσεων (υγειονομικές διατάξεις κ.λπ.).

 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα:

  • πραγματοποιήθηκαν συνολικά –1.473– έλεγχοι, εκ των οποίων -164- έλεγχοι καταστημάτων  και
  • συνελήφθησαν -5- άτομα.

 

Ειδικότερα, οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς Λάρισας, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα:

 

  1. στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς Λάρισας, συνελήφθη σήμερα (11-07-2021) τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να παρευρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, πέραν των καθήμενων πελατών, ακόμη -30- όρθιοι.

Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ, ενώ η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για -7- ημέρες,

 

  1. σε δεύτερη περίπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς Λάρισας, συνελήφθη σήμερα (11-07-2021) τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως ιδιοκτήτης να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να διαταράσσει την κοινή ησυχία των περιοίκων και των θαμώνων παρακείμενων καταστημάτων με μουσική προερχόμενη από στερεοφωνικό συγκρότημα, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας μουσικών οργάνων,

 

  1. στα Τρίκαλα, συνελήφθη σήμερα (11-07-2021) τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει θέσει σε λειτουργία στο κατάστημα στερεοφωνικό συγκρότημα, με χρήση ενισχυτή και ηχείων, αναπαράγοντας μουσική και διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων, στερούμενος αδείας παράτασης χρήσης μουσικών οργάνων από την αρμόδια Αρχή,

 

  1. στην Καρδίτσα, σε μία περίπτωση, συνελήφθη σήμερα (11-07-2021) τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως ιδιοκτήτης να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να διαταράσσει την κοινή ησυχία των περιοίκων και των θαμώνων του καταστήματος, μεταδίδοντας μουσική προερχομένη από στερεοφωνικό μηχάνημα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, στερούμενος επιπλέον συμπληρωματικής άδειας παράτασης χρήσης μουσικών οργάνων, παραβιάζοντας έτσι το ωράριο λειτουργίας τους και

 

  1. σε δεύτερη περίπτωση στην Καρδίτσα, συνελήφθη σήμερα (11-07-2021) τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει θέση σε λειτουργία εξωτερικά του καταστήματος (σε υπαίθριο χώρο) μουσικά όργανα (στερεοφωνικό συγκρότημα) σε ώρες κοινής ησυχίας, στερούμενος επιπλέον συμπληρωματικής άδειας παράτασης χρήσης μουσικών οργάνων, παραβιάζοντας έτσι το ωράριο λειτουργίας τους.

 

Επιπλέον:

 

  • στο Βόλο, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ σε έναν ημεδαπό, διότι ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εξυπηρετούσε -30- όρθιους πελάτες, ενώ η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για -7- ημέρες.

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σημειώνεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr