Τρίκαλα: 39 θετικά από τα 175 rapid τεστ στον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι

0 358

Μαζικά rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι, όπου είναι τα 39 θετικά από τα 175 δείγματα που ελήφθησαν

Μιλώντας στο TV10.gr o ο Αντιπρόεδρος του οικισμού Κηπακίου Ανδρέας Μπαντής τόνισε πως «Οι κάτοικοι του οικισμού πάντως συνεργάστηκαν άψογα με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, που έφτασαν στον οικισμό του Κηπακίου για τα δειγματοληπτικά γρήγορα τεστ».

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων, μετέβησαν στον οικισμό για την διενέργεια των τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της εξάπλωσης του ιού στον οικισμό.

Αξίζει να επισημανθεί πως εκτός από τα μαζικά rapid τεστ στον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι, την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθούν τεστ και στους κατοίκους του οικισμού στον Πύργο.

Τα τεστ αυτά πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της αναχαίτισης της διασποράς του ιού στους καταυλισμούς σε περίπτωση που εντοπιστούν αυξημένα κρούσματα, εικόνα που θα φανεί ξεκάθαρα την προσεχή Πέμπτη που θα διενεργηθούν τεστ και στον οικισμό του Πύργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.