Τρία οικονομικά βοηθήματα μέσα στην εβδομάδα

0 1.576

Tρία οικονομικά βοηθήματα καταβάλλονται ή δρομολογούνται μέσα στην εβδομάδα με στόχο την «αναχαίτιση» των συνεπειών του κορονοϊού.    

Έκτακτο βοήθημα

Μέσα στην εβδομά αναμένεται η καταβολή ειδικού επιδόματος 300 εκ. ευρώ για όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.  Οι ωφελούμενοι θα προέρχονται από τα 275.000 νοικοκυριά δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μακροχρόνια άνεργοι.

Ειδική αποζημίωση 800 ευρώ 

Στις 6 το απόγευμα  της Κυριακής 15/11 ανοίγει η πλατφόρμα για δηλώσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων για τα 800 ευρώ που θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή, με τις πληρωμές να ξεκινούν 27/11 για τους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν μέχρι τις 11/12 οι πληρωμές σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που πλήττονται.  Οι εργαζόμενοι που έχουν ξαναμπεί σε αναστολή δεν κάνουν αίτηση κάνει μόνο η επιχείρηση.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 

Εκδόθηκε η απόφαση για τον 4ο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,2 δισ. ευρώ  για τις επιχειρήσεις πλήττονται από την πανδημία όπως και για ελεύθερους  επαγγελματίες. Η επιστρεπτέα προκαταβολή φτάνει τα 2.000 ευρώ , με επιστροφή μόνο του 50%, υπό τον όρο διατήρησης των θέσεων εργασίας ως τον Μάρτιο του 2021.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr