Τρεις οι νεκροί και μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία

Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας

0 293

Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας

Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας  που πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ζήτησε από την πολιτεία να κηρυχθεί ο Δήμος σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Στους Γαργαλιάνους, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια. Η έντονη -αν και μικρή σε διάρκεια αρχικά- νεροποντή ήταν ικανή για να αναδείξει το οξύ πρόβλημα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή. Το ύψος του νερού ανέβηκε πάνω από το πεζοδρόμιο και οριακά έφτασε μέχρι να μπει μέσα στα καταστήματα της περιοχής.

Στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης γίνονται αναζητήσεις από σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό μιας 60χρονης που αγνοείται και για την οποία είχε δηλώσει ο σύζυγός της ότι έχασε την επαφή μαζί της. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη επιφυλακή, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τη Μεσσηνία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου εντοπίζονται κυρίως τα φαινόμενα, ενώ στην Καλαμάτα, για την άντληση υδάτων έχουν μεταβεί ενισχύσεις και συγκεκριμένα 20 αντλίες από την Αθήνα και 12 από την Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια 52χρονη που αγνοείται από χθες το βράδυ. Υπάρχουν πληροφορίες, πως αυτόπτες μάρτυρες είδαν την γυναίκα να είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό της στις λάσπες και να προσπαθεί να βγει από αυτό. Ο άνδρας της και η πυροσβεστική όταν έφτασαν στο σημείο βρήκαν το αυτοκίνητο αλλά όχι τη γυναίκα.

athensvoice.gr

plim4plim5

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.