Τρέχει στα 120 χλμ. για το “Σπάρταθλο” ο Καλαμπακιώτης Συμεών Μαντζαβέλας

0 422

Στην Ψάθα Δυτικής Αττικής διεξάγεται σήμερα ο 19ος αγώνας δρόμου 100 χλμ. εις μνήμην Τάκη Σκουλή και ο 14ος 50 χλμ. εις μνήμην του Αλέξανδρου Θεοφανίδη στην Ψάθα.

Παράλληλα διεξάγεται και ο αγώνας 120 χλμ. για αθλητές που επιθυμούν πιθανή πρόκριση για το “Σπάρταθλο”  που είναι 12 ώρες και 120 χλμ. για τους άνδρες και 110 χλμ. εντός 12 ωρών για τις γυναίκες.

Για την πρόκριση στο “Σπαρταθλο” στα 120 χλμ. τρέχει σήμερα ( σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή ) ο συμπολίτης μας αθλητής – δρομέας Συμεών Μαντζαβέλας τον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για την προσπάθειά του.

 

Ο αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

 

Ο αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr