Τραγικό θάνατο βρήκε νεαρός λαθρεπιβάτης που χτυπήθηκε από 25.000 βολτ στην οροφή τραίνου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας νεαρός λαθρεπιβάτης ο οποίος δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ

0 274

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας νεαρός λαθρεπιβάτης ο οποίος δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας νεαρός λαθρεπιβάτης ο οποίος δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ και ανέβηκε στην οροφή της αμαξοστοιχίας 23503 που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Η κατάληξή του ήταν να κεραυνοβοληθεί από 25.000 ΒΟΛΤ όπως αναφέρουν πληροφορίες στη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος της Ραψάνης και ενώ η αμαξοστοιχία βρίσκονταν σε κίνηση από καλώδια υψηλής τάσης – καλώδια ηλεκτροκίνησης.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος ενώ το καρβουνιασμένο πτώμα κόλλησε στην οροφή του βαγονιού.

Στην προσπάθεια του ο μηχανοδηγός να καταλάβει τι είχε συμβεί, επικοινώνησε με τα κεντρικά του ΟΣΕ προκειμένου να επανέλθει η τάση και να ελευθερωθεί ο συρμός, καθώς το σημείο της σήραγγας ήταν επικίνδυνο.

Μόλις το ρεύμα επανήλθε, το τρένο συνέχισε τη διαδρομή του για να φτάσει σε μερικά λεπτά της ώρας στο σταθμό του Ευαγγελισμού.
Εκεί, ο μηχανοδηγός προκειμένου να κατανοήσει τι πράγματι είχε συμβεί, κατέβηκε για να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο.

Ηταν η στιγμή που αποκαλύφτηκε το τραγικό περιστατικό: το πτώμα του άγνωστου άνδρα, ήταν «κολλημένο» στην οροφή του βαγονιού. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στον Ευαγγελισμό κατέφθασαν χωρίς καθυστέρηση τεχνικοί του ΟΣΕ καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής της Αστυνομίας του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ, οι όποιοι και αντίκρισαν το συγκλονιστικό θέαμα.

Στη συνέχεια, οι προσπάθειες των τεχνικών επικεντρώθηκαν στο να προχωρήσουν στην απαραίτητη διακοπή ρεύματος, για να απεγκλωβίσουν το πτώμα από την οροφή του βαγονιού.

Πληροφορίες από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.