Τοπική πρόγνωση καιρού – Η επιστροφή του χειμώνα!!!

Μετά από ένα διάστημα χωρίς σημαντικά φαινόμενα και σχετικά θερμοκρασίες λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές για το διάστημα που διανύουμε,

0 162

Μετά από ένα διάστημα χωρίς σημαντικά φαινόμενα και σχετικά θερμοκρασίες λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές για το διάστημα που διανύουμε,

Μετά από ένα διάστημα χωρίς σημαντικά φαινόμενα και σχετικά θερμοκρασίες λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές για το διάστημα που διανύουμε,  ο χειμώνας επιστρέφει στην περιοχή μας με βροχές και χιόνια κυρίως στα ορεινά στην αρχή και όχι μόνο αργότερα.

Όπως βλέπουμε και στον χάρτη επιφανείας του μοντέλου καιρού UKMO

kairos 11 1 2018S

για το Σάββατο 13 Ιανουαρίου , κακοκαιρία θα επικρατήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή μας. Οι βροχές θα ξεκινήσουν κυρίως το απόγευμα της Παρασκευής ενώ τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση στα ορεινά.

Καθώς η ψυχρή εισβολή μας έρχεται από τα ΒΑ μας είναι δύσκολο να προβλέψουμε αν τα χιόνια θα ξεκινήσουν και στην πόλη της Καλαμπάκας μέσα στο Σάββατο η την Κυριακή το πρωί.

Όσο πιο έντονα είναι τα φαινόμενα τόσο πιο πολλές πιθανότητες για χιόνι μέσα στο Σάββατο .

Το θέμα είναι πως περιοχές πάνω από τα 400-500 μέτρα και κυρίως η περιοχή Κονισκού – Λογγά θα δεχτούν μεγάλες ποσότητες χιονιού και εκεί χρειάζεται προσοχή.

Την Κυριακή αν και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κάποιες χιονοπτώσεις ασθενείς ως μέτριας έντασης θα συνεχιστούν σε όλη την περιοχή μας και κυρίως από τα 200-300 μέτρα και πάνω.

Καθώς όμως τα χαμηλό θα απομακρύνεται ανατολικά ένα νέος συνδυασμός χαμηλών πιέσεων με κέντρο ένα πάρα πολύ βαθύ χαμηλό θα αρχίσει να μας επηρεάζει από την Δευτέρα από την Δυτική Ευρώπη και καθώς το ρεύμα θα γίνεται δυτικό όπως βλέπουμε και στον παρακάτω χάρτη

kairos 11 1 2018Scr

Θερμές και υγρές μάζες που θα αποτελούνται από σύννεφα υψιστρώματα και υψισωρείτες , σύννεφα που δίνουν φαινόμενα διαρκείας με σχετικά μέτρια έντασης φαινομένων .

Έτσι λοιπόν την Δευτέρα και Τρίτη 15-16 Ιανουαρίου αν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει τα χιόνια στην πόλη μας θα συνεχιστούν η τουλάχιστον πάνω από τα 150-250 μέτρα σε όλο τον νομό Τρικάλων.

Πρόσκαιρη βελτίωση με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Τετάρτη και Πέμπτη 17-18 Ιανουαρίου αλλά με τα πρώτα στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια στην πόλη μας το διάστημα 19-22 Ιανουαρίου και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Γενικά λοιπόν για τις επόμενες μέρες στην περιοχής μας θα επικρατήσουν αρκετές βροχές σε πρώτη φάση σε χαμηλά υψόμετρα και χιόνια από Κυριακή ακόμη και σε πεδινές περιοχές του νομού μας αλλά με θερμοκρασίες σε υψόμετρα κάτω από τα 300-400 μέτρα κοντά στο μηδέν όχι δηλαδή σοβαρός παγετός.

Αρκετά χιόνια στα ορεινά μας και γενικά σε υψόμετρα πάνω από τα 500 μέτρα , άρα μεγάλη προσοχή. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα , εκτός από τις πολύ ορεινές περιοχές.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΖΙΛΗΝΑΣ
http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.