Το θεατρικό εργαστήρι Επί Σταγών έβαλε την πινελιά του στο Λαογραφικό Μουσείο Μαλακασίου

Με ιδιαίτερη χαρά εμείς οι άνθρωποι του “Επί Σταγών”, δεχτήκαμε την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακασιωτών,

0 256

Με ιδιαίτερη χαρά εμείς οι άνθρωποι του “Επί Σταγών”, δεχτήκαμε την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακασιωτών,

Με ιδιαίτερη χαρά εμείς οι άνθρωποι του “Επί Σταγών”, δεχτήκαμε την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακασιωτών, για συνεργασία στην ίδρυση ενός λαογραφικού μουσείου στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μαλακασίου που τους την παραχώρησε ο Δήμος Καλαμπάκας.

Η άψογη συνεργασία μας, υπό την καθοδήγηση της γλύπτριας Μάρως Θεοδώρου απέφερε αποτέλεσμα που κανείς μας δεν περίμενε.

Συγχαίρουμε τους ανθρώπους του πολιτιστικού συλλόγου γι’ αυτήν τους την πρωτοβουλία και για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την συγκέντρωση του υλικού.

Η ενέργειά τους αυτή αφύπνισε τους κατοίκους του χωριού που βάλθηκαν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερα αντικείμενα μιας εποχής που διαισθανόμαστε όλοι μας πως χάνεται.

Πάνω από 350 εκθέματα κοσμούν σήμερα το μουσείο τους. Καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά και με τυπωμένο το ανάλογο καρτελάκι πληροφόρησης, κάνουν εύκολη την ξενάγηση του επισκέπτη.

Όσο για εμάς, απολαύσαμε την συνεργασία μαζί τους, γευτήκαμε την φιλοξενία τους, γεμίσαμε την ψυχή μας συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας κοιτίδας πολιτισμού.

Ήταν απλά θέμα απόφασης και οράματος. Πάνω από όλα όμως συγκινηθήκαμε από την ανάγκη τους για προσφορά.
Όταν οι άνθρωποι ενός απομακρυσμένου χωριού βάφουν με ζωντανά χρώματα τον πολιτισμό τους τότε ο τόπος μας μπορεί να ονειρεύεται.

Γοητεμένοι που σας συναντήσαμε
Εμείς, οι άνθρωποι του “Επί Σταγών”

malakasi web-P6289829

malakasi DSC 0014malakasi DSC 0015malakasi DSC 0017malakasi DSC 0023malakasi DSC 0026malakasi DSC 0027malakasi DSC 0029malakasi DSC 0030malakasi DSC 0032malakasi DSC 0036

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.