Το Σάββατο στα Τρίκαλα η εκδήλωση «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου

0 235

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει των εορτών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 με ώρα έναρξης 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορά την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών εορταστικών συνταγών, καθώς και τον τρόπο παρασκευής αυτών. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχουν αναλάβει πολιτιστικοί σύλλογοι της Π.Ε. Τρικάλων και συγκεκριμένα :

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΙΝΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝΤΡΟΧΩΡΙΟΥ «ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΒΟΥΝΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΝΙΤΣΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ «ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ», ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ», ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ & ΣΤΑΓΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ.

Οι παραπάνω σύλλογοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Ε. Τρικάλων και ύστερα από μεθοδική προετοιμασία θα παρουσιάσουν εικόνες, χρώματα και αρώματα που θα ξυπνήσουν «γευστικές μνήμες» του παρελθόντος, όπως «χριστόψωμο», «κόλιντρες», «κουραμπιέδες με λίπα», «σαρμάδες», «κρεατόπιτα», «μπουρίκα» κ.α.. Μάλιστα θα διανέμεται έντυπο με παραδοσιακές συνταγές του δωδεκαημέρου, που παραχώρησαν οι σύλλογοι.

Το κοινό μετά το πέρας της εκδήλωσης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εδέσματα.

Η εκδήλωση καθ’όλη τη διάρκεια θα πλαισιώνεται από παρουσίαση παραδοσιακών καλάντων, χορών και δρωμένων από τους πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.