Το Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ζιώγα Ξανθή – Μάντζιου Εβίτα στη δράση « Your thoughts on Greece »

Το Your thoughts on Greece είναι μια πανελλήνια εκπαιδευτική δράση που έχει σκοπό να μυήσει τους μαθητές

0 141

Λίγα λόγια για το Your thoughts on Greece…

Το Your thoughts on Greece είναι μια πανελλήνια εκπαιδευτική δράση που έχει σκοπό να μυήσει τους μαθητές  σε ρεαλιστικές συνθήκες περιβάλλοντος, δηλ. να “βγάλει” τους μαθητές από την αίθουσα δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο με απώτερο σκοπό να εξασκήσουν τα Αγγλικά τους.

Οι μαθητές σε ρόλο ρεπόρτερ υποβάλλουν σύντομες ερωτήσεις στα Αγγλικά, από προκαθορισμένο ερωτηματολόγιο στους επισκέπτες.

Εμπνεύστρια του project είναι η κα Ειρήνη Στρούμπα Ξανθέα, καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών στην Αθήνα, η οποία απλόχερα, αφιλοκερδώς και με τεράστια μεγαλοψυχία μοιράστηκε την ιδέα της, το όραμά της για μια πιο βιωματική εκμάθηση ξένων γλωσσών με συναδέλφους καθηγητές και ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών σε όλη την Ελλάδα.

Στο project αυτό συμμετέχουν πολλά φροντιστήρια της περιοχής μας και φυσικά εμείς δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε μέλη σε μια τέτοια εκπαιδευτική πανελλήνια δράση που στόχο έχει να προωθήσει τη συνεργασία, τη βιωματική μάθηση και την ευγενή άμιλλα μέσα από την ενεργό δράση των μαθητών.

Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε την Κυριακή 29/04 ως ημέρα δράσης μας, έπειτα από συνεννόηση με τους μαθητές μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να αφήσουν για λίγο τις σχολικές και εξωσχολικές τους υποχρεώσεις και δραστηριότητες.

Προορισμός μας; Μα φυσικά τα επιβλητικά Μετέωρα και η όμορφη πόλη μας Καλαμπάκα η οποία είναι γεμάτη τουρίστες κάθε χρόνο και ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ειρήνη Στρούμπα Ξανθέα που επέτρεψε στον κάθε ένα από εμάς που συμμετέχει στο Your thoughts on Greece να βάλει το δικό του λιθαράκι σε μια τόσο καταπληκτική δράση.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα όπως για παράδειγμα την κα Σπυριδούλα Κόκκαλη από την Κέρκυρα με το Πανελλήνιο κίνημα Healthy Little Eaters στο οποίο είμαστε επίσης μέλη και πολλούς άλλους που μοιράζονται τις δράσεις και τα projects, αλλά φυσικά και το όραμά τους για μια καλύτερη, πιο ευχάριστη, δημιουργική, βιωματική εκπαίδευση.

The mediocre teacher tells
The good teacher explains
The superior teacher demonstrates
The great teacher inspires

William A. Wand

Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει
Ο καλός δάσκαλος εξηγεί
Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει
Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει

Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Ζιώγα Ξανθή – Μάντζιου Εβίτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.