Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» στηρίζει Μονάδες Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

0 610

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συναντήθηκε ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης προκειμένου η Θεσσαλία να ενταχθεί στο  πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», με στόχο την κάλυψη υγειονομικών αναγκών σε 6 δομές Υγείας στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας , Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Στη συνάντηση παρέστη και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτριος Κατσικονούρης.

«Όλοι έχουμε δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες  στη ζωή. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πρωτοβουλία της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την Υγεία» στην ηπειρωτική Ελλάδα ξεκινά από τη Θεσσαλία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του κρατικού συστήματος υγείας. Με  συνεργασία και  συνέργεια, με  σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με  ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη,  ενώνουμε  δυνάμεις  για να κερδίσουμε το μέλλον. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση. Ανοίγουμε δρόμους. Αξίζει αυτή η πρωτοβουλία να βρει  μιμητές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά το πέρας της συνάντησης.

 

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του Ομίλου Alpha Bank δήλωσε:

«Στην Alpha Bank, παράλληλα με το κύριο μέλημά μας για την στήριξη της προόδου επιχειρήσεων και νοικοκυριών, θέτουμε στο επίκεντρο και την συνεισφορά μας στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Με το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την Υγεία” υποστηρίζουμε, εδώ και 8 χρόνια, το έργο των τοπικών ιατρείων, μέσα από τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού. Το 2021 ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, έχοντας επισκεφθεί συνολικά 70 νησιά, και τώρα ξεκινάμε τον δεύτερο κύκλο, εξοπλίζοντας δομές υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρώτος σταθμός του Προγράμματος, η περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς τα τελευταία χρόνια διατηρούμε στενή συνεργασία με τα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, την Υγειονομική Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ‘Μαζί’ μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων, στο σημαντικότερο αγαθό, αυτό της υγείας»

Το 2021, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Υγεία», κατά τον οποίο καλύφθηκαν οι ανάγκες συνολικά 70 νησιών, και με αφετηρία την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος, με στόχο τον εξοπλισμό και τη θωράκιση των μονάδων υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα, πάντα με γνώμονα τη στήριξη περιοχών και δομών, που λόγω γεωγραφικών ή άλλων περιορισμών, αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr