Το πρόγραμμα λειτουργιών του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ Θεοκλήτου

0 396

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου το πρωί, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Εν συνεχεία, θα προστεί της επίσημης Δοξολογίας επί τη επετείω της ενάρξεως της ελληνικής επαναστάσεως του 1821, και θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος αδελφών ημών.  

Το απόγευμα και ώρα 7.30 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ., θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, την ιερά εικόνα της Σταυρώσεως του Κυρίου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων. Εν συνεχεία, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία το Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον ίδιο Ιερό Ναό.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Το απόγευμα και ώρα 6.30 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του δ΄ κατανυκτικού Εσπερινού στον ανωτέρω Ιερό Ναό. Προ της απολύσεως θα ομιλήσει καταλλήλως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ζαχαράκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr