Το Power Pass κόστισε… 40.000 ευρώ σε επιχειρηματία στην Ηλεία – Δυο απάτες με μεγάλα χρηματικά ποσά

0 737

Οι δράστες επικοινώνησαν με την επαγγελματία πριν μια εβδομάδα και της παρουσιάστηκαν ως υπεύθυνοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι επαγγελματίες φαίνεται πως βρίσκονται στο στόχαστρο απατεώνων, αφού ακόμα μια νέα τηλεφωνική απάτη με μεγάλη λεία σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και πάλι στον Κάμπο και αυτή τη φορά συγκεκριμένα σε επιχείρηση της Αμαλιάδας.

Αρκετά τα χτυπήματα τα τελευταία χρόνια στον επιχειρηματικό κόσμο του Κάμπου, με τα ποσά που έχουν χαθεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Μπορεί η απάτη των 150.000 ευρώ να σοκάρει και μόνο στο άκουσμα, ωστόσο μια ακόμα επιχειρηματίας με κατάστημα στην Αμαλιάδα απώλεσε 40.000 ευρώ εξαιτίας τηλεφωνικής απάτης, πληρώνοντας ακριβά τη διαδικασία του Power Pass.
Η πρόφαση με το Power Pass

Συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν με την επαγγελματία πριν μια εβδομάδα και της παρουσιάστηκαν ως υπεύθυνοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Της ανέφεραν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιστροφή του Power Pass, με την επιχειρηματία για κακή της τύχη να πιστεύει το τέχνασμά τους και να τους δίνει πρόσβαση στον λογαριασμό της.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή στάλθηκε ένας σύνδεσμος που ανοίχτηκε από την επαγγελματία, επιτρέποντας στους δράστες να αποκτήσουν τους κωδικούς για τον λογαριασμό της.

Η πρόσβαση και η λεία που πήραν

Έχοντας πλέον εισέλθει στον λογαριασμό της, μετέφεραν σε πολλαπλούς λογαριασμούς το συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ που διέθετε προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί. Έως και τη στιγμή που έγιναν αντιληπτοί, ο λογαριασμός της είχε αδειάσει.

Ο τρόπος τους φαίνεται πως δεν βοηθά τις διωκτικές αρχές και τις τράπεζες να μπορέσουν να εντοπίσουν που καταλήγουν τα χρήματα αυτά, με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να μη λύνονται οι υποθέσεις αυτές.

patrisnews.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr