Το Μαλακάσι και πάλι στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης

Παρόλο που το κρύο είναι πολύ έντονο, ειδικά τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι του Μαλακασίου δεν πτοούνται!

0 929

Παρόλο που το κρύο είναι πολύ έντονο, ειδικά τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι του Μαλακασίου δεν πτοούνται!

Παρόλο που το κρύο είναι πολύ έντονο, ειδικά τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι του Μαλακασίου δεν πτοούνται! 

Οι καρδιές των ανθρώπων παραμένουν ζεστές! Εκτός από τους πιστούς κατοίκους του χωριού παρευρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε χτες, Κυριακή ΙΓ’ Λουκά, 27 Νοεμβρίου 2016, ο διευθυντής και όλοι οι εργαζόμενοι των δύο καταστημάτων Carrefour- Mαρινόπουλος από το γειτονικό Μέτσοβο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του ναού, π. Απόστολος Αναστασίου και αναφέρθηκε στα ανθρώπινα πάθη και στην αιώνια ζωή. Αφού η Εκκλησία μας με τη συγκεκριμένη ευαγγελική περικοπή, μας δείχνει στο πρόσωπο του πλούσιου νέου πώς η μανία του πλουτισμού δεν αφήνει τον άνθρωπο να μπει στη βασιλεία του Θεού. Αντίθετα η φιλοχρηματία οδηγεί τον άνθρωπο στην καταστροφή και την απώλεια. Η ζωή μας είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, σαν του συγκεκριμένου πλούσιου νέου.

Δεν αρκεί μόνο να πιστεύουμε και να ποθούμε την αιώνια ζωή. Μπορεί κάποιο πάθος μας να αποβεί καταστροφικό για τη σωτηρία μας, εάν δεν έχουμε διάθεση υπακοής και θυσίας. Γι’ αυτό χρειάζεται να μάθουμε να υπακούμε στις εντολές του Θεού. Εάν θέλουμε να είμαστε γνήσιοι μαθητές του Χριστού, πρέπει να Τον ακολουθούμε όπου μας καλέσει, θυσιάζοντας τα πάντα γι’ Αυτόν, όσο κι αν αυτό μας φαίνεται δύσκολο ή ακατόρθωτο.

Δε φτάνει να μην κλέψεις, να μην σκοτώσεις, αλλά χρειάζεται και κάτι άλλο: ν’ αγαπήσεις. Αυτό κάλεσε ο Ιησούς τον πλούσιο να κάνει, κι αυτό δεν είχε τη δύναμη να πράξει αυτός. Μονάχα ο άνθρωπος που αγαπά κατορθώνει τ’ ακατόρθωτα. Όπου υπάρχει η αγάπη έρχεται και η Χάρη!

Αν η καρδιά μας δεν πλημμυρίσει από την Αγάπη προς το Θεό, που θα εκτοπίσει τη φιλαυτία μας, τότε δεν έχουμε περίσσευμα αγάπης για να το μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας. Αν δε νοιώσουμε παιδιά του Ουράνιου Πατέρα μας, τότε δεν μπορούμε να νοιώσουμε τους συνανθρώπους μας αδελφούς μας, κομμάτι του εαυτού μας, μοναδική οδό προς τη Βασιλεία των Ουρανών.

Βλέπουμε στις μέρες μας όλο και πιο πολύ να παραμελείται το καθήκον του εκκλησιασμού ενώ προβάλλονται πολλά ψευδο-επιχειρήματα γι’ αυτό. Πρέπει να ξέρουμε ότι η πίστη μας δεν είναι μόνο διανοητική, εγκεφαλική, γνωσιολογική αλλά και καρδιακή πνευματική. Πολλές φορές έστω και αν αδυνατεί ο νους να συλλάβει κάποια πράγματα κατανοούνται καρδιακά. Μετέχοντας στην μυστηριακή ζωή της εκκλησίας ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον Θεό αλλά κ με τους συνανθρώπους μας… γνωρίζουμε την αγάπη.

Βρισκόμαστε ήδη στη περίοδος της νηστείας των Χριστουγέννων και στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαλακασίου τελείται καθημερινά Θεία λειτουργία το λεγόμενο Ιερό Σαρανταλείτουργο.

Ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον να επαναληφθεί η επίσκεψή σας αλλά και η συμμετοχή σας στην Θεία Λειτουργία και θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για το εφημέριο και τους κατοίκους του χωριού η παρουσία των κατοίκων των γειτονικών χωριών ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα όλοι μαζί για την μεγάλη γιορτή της ειρήνης και της αγάπης…την γιορτή της γέννησης του Χριστού.

Πηνελόπη Σάρρου

Πτυχιούχος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ.

Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.