«Το Κυκλοφοριακό στο προσκήνιο» – Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

3 1.101

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ,πιθανής παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής στην οδό Τρικάλων με σκοπό  το κλείσιμό της κατά τις απογευματινές ώρες.

Αγαπητοί συνδημότες,

ΟΔΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Καθημερινά κυκλοφοριακό κομφιούζιο,ειδικά τώρα τους θερινούς μήνες. Ι.Χ. σταματημένα στην μέση του δρόμου με τα φλας αναμμένα ,Ι.Χ. παράνομα σταθμευμένα-έστω και για λίγο-  «ζωγραφίζουν» την εικόνα της κυκλοφοριακής κατάστασης στην πόλη μας . Περιττό να τονίσω πως οι οδηγοί αγνοούν κάθε οδηγικό κανόνα ,προκειμένου να εξυπηρετηθούν και δεν υπάρχει κανείς να τους νουθετήσει!!!Έχουμε μάθει όλοι να παρκάρουμε έξω από το καφέ που θέλουμε να επισκεφτούμε, έξω ακριβώς από το μαγαζί που θέλουμε να ψωνίσουμε.Δυστυχώς όλα φαίνονται ατάκτως «ειρρημμένα» ,χωρίς να δείχνει πως υπάρχει κάποιο σχέδιο από πλευράς δημοτικής αρχής. Το «αγκάθι» του κυκλοφοριακού χάους ιδιαίτερα αισθητό σε όλους μας. Η πόλη της Καλ/κας βιώνει,ως τουριστικός προορισμός, τραγελαφικές καταστάσεις χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Αγαπητοί συνδημότες,

Το κυκλοφοριακό είναι ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει διαχρονικά όλες τις δημοτικές αρχές και αβίαστα μπορώ να πω πως όλες απέτυχαν.

Για την ώρα τουλάχιστον επιβάλλεται η ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας- αλήθεια πού είναι;- συνεχείς και αδιάλλειπτοι έλεγχοι σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και διασφάλιση της τιμωρίας των παραβατών .Την κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν την δημιουργεί ο κυκλοφοριακός φόρτος αλλά η άναρχη στάθμευση και η ασυνείδητη συμπεριφορά των οδηγών. Είμαι πεπεισμένος πως ο συνεχής έλεγχος θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους παραβάτες.

Αγαπητοί συνδημότες,

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ,για μια ακόμη φορά έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δημοτική αρχή να προβεί σε επιλεκτικό κλείσιμό της-δεν έχει προσδιορισθεί ακριβώς το περιεχόμενο αυτού του μέτρου- συσσωρεύοντας πρόσθετες δυσκολίες στις ήδη υπάρχουσες.

Οφείλω στο σημείο αυτό να κάνω την εξής επισήμανση: Κάθε δημόσιο πρόσωπο κατά την άσκηση των καθηκόντων του ,ενδέχεται να κάνει λάθος ,ακόμη κι αν έχει καλές προθέσεις,αλλά το να επιμένει σ’αυτό ,όταν η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα τον διαψεύδει ,είναι επικίνδυνο για την κοινωνία που τον επέλεξε να την υπηρετεί. Η δημοτική αρχή,για άλλη μια φορά ,χωρίς καμιά διαβούλευση αλλά και ενημέρωση ,τείνει να επιλέξει το μέτρο αυτό,που καθ’ομολογίαν απέτυχε!

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΡΙΟΙ!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Π.Νιαρχου λέει

    η δημοτικη αστυνομια θα λυσει το προβλημα.με τα προβλεπόμενα προστιμα και την επιτηρηση.οι δε οδηγοι,να συμμορφωνονται και η πόλη μας να δειχνει πολιτισμένη!

  2. Παναγιώτης Η. Γιαννούλας λέει

    Το σχόλιο περιγράφει επακριβώς την κατάσταση στην πόλη. Με λίγα λόγια, δεν θα έπρεπε να μιλάμε για ”κυκλοφοριακό στην Καλαμπάκα”. Δυστυχώς, δεκαετίες τουρισμού και επαφής με άλλους πολιτισμούς μας έχουν αφήσει πίσω, αντί να μας πάνε μπροστά…

  3. Πεζοδρομιάκιας λέει

    Έγραψες ένα κατεβατό για να μας πεις ότι πρέπει να τα ακουμπήσουμε για μια τρίτη “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΡΙΟΙ!!!”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr