Το κόστος κάλυψης του Μουντιάλ

848.420 ευρώ θα κοστίσει η κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έστειλε η διοίκηση της ΕΡΤ.

0 204

848.420 ευρώ θα κοστίσει η κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έστειλε η διοίκηση της ΕΡΤ.

848.420 ευρώ θα κοστίσει η κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έστειλε η διοίκηση της ΕΡΤ. Σύμφωνα με την διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, το ποσό αυτό αφορά το κόστος πλήρους κάλυψης της διοργάνωσης και συμπεριλαμβάνει: Τη μετακίνηση,διαμονή και τη διατροφή της αποστολής της ΕΡΤ στη Νότια Αφρική. Τις εσωτερικές μετακινήσεις για τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας, καθώς και την ενοικίαση των θέσεων σχολιασμού, των κυκλωμάτων για τη λήψη του σήματος όλων των αγώνων και του καθημερινού ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας. Τέλος σε αυτό προστίθενται  τα van για το ρεπορτάζ της Εθνικής Ομάδας, οι τεχνικές διευκολύνσεις των διοργανωτών, αλλά και τα εντός Ελλάδας έξοδα παραγωγής που αφορούν τις καθημερινές εκπομπές.

Η αποστολή της ΕΡΤ έχει βάση το Ντέρμπαν και αποτελείται από 17 άτομα.Εξ αυτών, οι τρεις είναι σχολιαστές αγώνων, τρεις δημοσιογράφοι για την κάλυψη του ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας και ένας για τις αντιπάλους της, τρεις δημοσιογράφοι για τις μεταδόσεις και το ρεπορτάζ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, ένας διευθυντής παραγωγής, ένας σκηνοθέτης και πέντε τεχνικοί.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει συνολικά 64 αγώνες και πολλοί από αυτούς για λόγους οικονομίας θα περιγραφούν και θα σχολιαστούν από την  Αθήνα. Σε περίπτωση που η Εθνική Ομάδα περάσει στην «Φάση των 16», υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του προϋπολογισμού στα 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση: «Το κόστος για την κάλυψη του Μουντιάλ, είναι εξορθολογισμένο και ιδιαίτερα περιορισμένο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με σαφώς πιο ευνοϊκές συνθήκες μετακίνησης και διαμονής και λιγότερους αγώνες προς κάλυψη, 31 έναντι 64 , το συνολικό κόστος του Euro 2008 ήταν 1.089.508,32 ευρώ, δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ επιπλέον από το κόστος του Mundial 2010».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.