Το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης κέρδισε τις εντυπώσεις στο 4ο Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας – Κύπρου

0 4.724

Το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας – Κύπρου που διοργανώθηκε  από το  Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας, και τον  Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή της UNESCO, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO.

Το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊο Κουτή, που συμμετέχει στο οργανόγραμμα του φορέα διαχείρισης του Γεωπάρκου. Η παρουσίαση του Γεωπάρκου  Μετεώρων-Πύλης κέρδισε τις εντυπώσεις, γεγονός που υποδηλώνει τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας που αναδεικνύει την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε  παγκόσμιο προορισμό τουρισμού φύσης.  Το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης είναι έναν  ξεχωριστό έργο συνεργασίας, με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που οδηγεί σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας. Ένα έργο με απτά, σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία της περιοχής, μέσα από την ανάδειξη των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, ολοκλήρωσε τη διαδικασία κατάρτισης και υποβολής στην UNESCO του Φακέλου Υποψηφιότητας της περιοχής των Δήμων

Μετεώρων και Πύλης για την αναγνώριση της ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων. Οι υπεύθυνοι της  ομάδας εργασίας προετοιμάζονται εντατικά  για την πρώτη αξιολόγηση της επιτροπής της UNESCO που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Ιουλίου.

Στόχοι του Συνεδρίου ήταν  η ανάδειξη της συμβολής και του ρόλου των Γεωπάρκων στην αειφόρο τοπική ανάπτυξη μέσα από την προώθηση του γεω-τουρισμού, η προβολή των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας – Κύπρου,  η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνικών μέσω δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

 

https://4th-geoparks-conference.gr/wp-content/uploads/2023/05/4th-geoparks-conference-1.pdf

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr