Το φαρμακείο της φύσης

Από την αρχαιότητα έως και το πρόσφατο παρελθόν, οι εμπειρικοί γιατροί είχαν μια λύση για σχεδόν όλα τα προβλήματα υγείας.

0 660

Από την αρχαιότητα έως και το πρόσφατο παρελθόν, οι εμπειρικοί γιατροί είχαν μια λύση για σχεδόν όλα τα προβλήματα υγείας. Από την αρχαιότητα έως και το πρόσφατο παρελθόν, οι εμπειρικοί γιατροί είχαν μια λύση για σχεδόν όλα τα προβλήματα υγείας. Ηταν πριν ακόμη η Ιατρική κάνει άλματα και η φαρμακοβιομηχανία κατακλύσει την αγορά με σκευάσματα παντός τύπου. Αν και το προσδόκιμο ζωής ήταν μικρότερο λόγω ανίατων τότε ασθενειών, οι άνθρωποι που τρέφονταν με τα προϊόντα της φύσης ήταν γεμάτοι ενέργεια- ή τουλάχιστον έτσι ένιωθαν. Σήμερα, πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση που παρέχουν στον οργανισμό μας τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, το ψάρι, τα μπαχαρικά, το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί και πολλά άλλα. Μπρόκολο και μανιτάρια για τον καρκίνο, κόκκινο κρασί για την καρδιά, δημητριακά και φυτικές ίνες για τον διαβήτη…

Ντομάτα
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ
καρκίνο και διαβήτη

 
Ωμή ή μαγειρεμένη, λαχανικό ή φρούτο, η ντομάτα δεν είναι μόνο πολύ νόστιμη. Εκτός από πολύ καλή πηγή θρεπτικών ουσιών, θεωρείται και η καλύτερη… φίλη του προστάτη. Είναι μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι λαοί που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ντομάτας παρουσιάζουν καρκίνο του προστάτη σε μικρό ποσοστό. Και αυτό χάρις στο λυκοπένιο, τη χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το κόκκινο χρώμα της ώριμης ντομάτας. Η αντιοξειδωτική δράση της είναι δυνατόν να μειώσει κατά 25%- 30% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, εφόσον όμως καταναλώνεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, εξουδετερώνοντας την καταστροφική επίδραση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, το λυκοπένιο, η καροτενοειδής αυτή ουσία προλαμβάνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Το κάλιο, η βιταμίνη Β6, η νιασίνη και το φυλλικό οξύ που περιέχονται στην ντομάτα δρουν ευεργετικά και έναντι της αθηροσκλήρυνσης.

Τips
Το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτικό.
Μαγειρέψτε λοιπόν τις ντομάτες με ελαιόλαδο, διότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η παρουσία του λυκοπενίου και η απορρόφησή του

Καρότο
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ
καρκίνο και γήρανση

Μπορεί να μην είναι η αγαπημένη μας τροφή, είναι ξεχωριστό όμως για τις αντικαρκινικές και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Το καρότο είναι πλούσιο στην ουσία β-καροτίνη, η οποία μειώνει τα σημάδια της γήρανσης και λειτουργεί ως φυσικό αντηλιακό μειώνοντας την ευαισθησία μας στον ήλιο. Η φαλκαρινόλη, ένα φυσικό μικροβιοκτόνο που υπάρχει στο καρότο, βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Παρά τη γλυκιά γεύση του, το καρότο δεν απελευθερώνει γρήγορα τα σάκχαρά του κι έτσι δεν αυξάνει τα επίπεδα του σαχκάρου στο αίμα. Γι΄ αυτόν τον λόγο συνιστάται και για τους διαβητικούς. Επίσης, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου. Είναι γνωστό πως τα καρότα αποτελούν την καλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης Α, η οποία συμβάλλει στην καλή όραση. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνοντας τις αντιστάσεις του οργανισμού στα μικρόβια και τις μολύνσεις.

Τips
Εάν κόβετε τα καρότα προτού τα μαγειρέψετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι χάνεται το 25% από τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Τα καρότα προσφέρουν περισσότερες αντικαρκινικές ουσίες και είναι πιο νόστιμα όταν μαγειρεύονται ολόκληρα 

πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr