Το Ελάφι επισκέφθηκε ο Τάσος Τσιαπλές του ΚΚΕ

Περιοδεία στον Δήμο Καλαμπάκας πραγματοποίησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης,

0 344

Περιοδεία στον Δήμο Καλαμπάκας πραγματοποίησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης,

Περιοδεία στον Δήμο Καλαμπάκας πραγματοποίησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνοδευόμενος απο αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Καλαμπάκας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 3 Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκε το χωριό Ελάφι Καλαμπάκας, όπου είχε συνάντηση – συζήτηση με κατοίκους και την επιτροπή αγώνα τους, σε καφενείο του χωριού, για τον αγώνα και τα αιτήματά τους για να περάσει το δάσος του Ελαφιού, στην ιδιοκτησία του δημοσίου, δίνοντας το δημόσιο παράλληλα το δικαίωμα στους κατοίκους του χωριού να ασκούν ελεγχόμενη ξυλευτική δραστηριότητα σ’ αυτό.

Ο Τάσος Τσιαπλές, εξέφρασε την στήριξη στον αγώνα και στο αίτημα τους, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρεί ότι τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, η γη γενικότερα, η θάλασσα, οι λίμνες και τα ποτάμια, πρέπει να αποτελούν λαϊκή περιουσία και όχι τσιφλίκια κανενός.

Απ’ αυτή την άποψη στηρίζει το αίτημα και τον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων του Ελαφιού. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και ότι και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες δεν θέλουν να το λύσουν γιατί είναι υπέρ της κατοχής δημόσιων εκτάσεων και από ιδιώτες. Άλλωστε συστηματικά προωθούν εδώ και χρόνια, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και Δήμους, την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους δασών, ορεινών όγκων, θαλάσσιων ακτών και άλλων φιλέτων δημόσιας γης, για στήσουν επενδύσεις για να βγάλουν νέα κέρδη.

Καταδίκασε επίσης την κρατική βία και καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έστειλε πριν λίγο καιρό 80 άνδρες των ΜΑΤ, εναντίον της κινητοποίησης των κατοίκων του χωριού, ένα ακόμα δείγμα του αυταρχικού της κατήφορου.

Ο Τάσος Τσιαπλές, επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει θέσει το θέμα του δάσους του Ελαφιού, με ερώτηση του και παλιότερα στη Βουλή και δεσμεύτηκε ότι θα το ξαναθέσει άμεσα όπως και η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Επίσης δήλωσε ότι θα στηρίξει την κινητοποίηση των κατοίκων στο δικαστήριο, στις 6/12 που θα συζητηθεί δική τους προσφυγή.

Στην συνέχεια μίλησε στους κατοίκους του χωριού για τις εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη σήμερα οι μικρομεσαίοι γεωργοί, κτηνοτρόφοι, εργάτες και άνεργοι, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.