Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Διάβας στο δήμαρχο Μετεώρων

0 417

Στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης, την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διάβας, οι Κυρίες της Ερανικής Επιτροπής για την αποπεράτωση του Τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, οι Κυρίες του Φιλοπτώχου, οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού και όσοι διακονούν στον Ιερό Ναό, επισκεφθήκαμε στο Δημαρχείο τον νέο Δήμαρχο Μετεώρων και συντοπίτη μας κ. Θοδωρή Αλέκο.

Χαρά και συγκίνηση μας διακατείχε όλους, καθώς ένας άνθρωπος της Διάβας συνεχίζει στο δημαρχιακό θώκο του Δήμου Μετεώρων. Αλλά, συνάμα, και χαρά διότι ο κ. Δήμαρχος εδώ και χρόνια εκκλησιάζεται στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Διάβας, Ιερό Ναό τον οποίο αγαπάει ιδιαίτερα, όπως και τον Ιερό Ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική και ωφέλιμη για όλους μας. Ο κ. Δήμαρχος μας καλωσόρισε με πολύ αγάπη, μας υποδέχτηκε με χαρά και συγκίνηση εμφανή στο πρόσωπο του. Μας διαβεβαίωσε πως μία φορά τον μήνα θα εκκλησιάζεται οπωσδήποτε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Διάβας, ενδιαφέρθηκε πολύ για την αποπεράτωση του Τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν εργασίες ανάπλασης και καλλωπισμού του εξωτερικού χώρου του ως άνω Ιερού Ναού, έχει στο πρόγραμμα του την εύρεση χώρου που θα λειτουργήσει ως Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου και τόνισε πως θα βρίσκεται δίπλα μας στις προσπάθειες της ενορίας μας.

Με τη σειρά μας, ευχαριστήσαμε τον κ. Δήμαρχο για τη φιλοξενία και σημειώσαμε πως κάθε δραστηριότητα στην ενορία μας γίνεται κατόπιν ευλογίας του Επισκόπου μας κ.κ. Θεοκλήτου. Κατόπιν ενημερώσαμε τον κ. Δήμαρχο για το άνοιγμα που κάνει η ενορία της Διάβας στην κοινωνία, στους ανθρώπους όλων των ηλικιών, στους νέους, καθώς και στην εξωστρέφεια που χρειάζεται να επιδεικνύει χωρίς να εκκοσμικεύεται, και πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε το νέο ποιμαντικό μας έργο. Μεταξύ άλλων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια των κυριών της Ερανικής Επιτροπής για την αποπεράτωση του Τέμπλου και στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια οι Διαβίτες για τον σκοπό αυτό. Αναφορά έγινε και στις πενταήμερες εκδηλώσεις της ενορίας μας για την εορτή του Αγίου Δημητρίου τον Οκτώβριο. Τέλος, δωρίσαμε στον κ. Δήμαρχο μία εικόνα του Αγίου Δημητρίου, για να τον συντροφεύει στις δύσκολες στιγμές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣ
ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΟΙ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ
ΟΣΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΑΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.