Το είχαν προβλέψει… το γράψαμε… και την Κυριακή κατέρρευσε μέρος του ερειπωμένου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Οξύνειας

0 2.341

Η αδιαφορία παντώς υπευθύνων επί σειράς ετών… έφερε το δυσάρεστο αποτέλεσμα για το οποίο πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 14-1-2022 είχαμε γράψει σχετικό άρθρο με τίτλο Έτοιμος να καταρρεύσει ο ερειπωμένος Σταθμός της Οξύνειαςμε την ανησυχία του κ. Θανάση Ράπτη τότε ότι ο παλιός ερειπωμένος σιδηροδρομικός Σταθμός της Οξύνειας θα καταρρεύσει.

Τελικά ο ερειπωμένος Σιδηροδρομικός Σταθμός της Οξύνειας δεν άντεξε στο πέρασμα των χρόνων και στην αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών και επισήμων που κάθε χρόνο επί Δήμου Χασίων, Δήμου Καλαμπάκας και Μετεώρων… μαζεύονταν και μαζεύονται και θα συνεχίσουν να μαζευονται δίπλα, στο μνημείο της μάχης της Μερίτσας…

Τότε γράψαμε:

Έτοιμο να καταρρεύσει είναι το ερειπωμένο κτίριο του Σταθμού της Οξύνειας το οποίο κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία πάνω του.

Το κτίριο που θα έπρεπε να είναι διατηρητέο και να έχει την ανάλογη προσοχή από όλες τις Δημοτικές Αρχές που πέρασαν τόσο από τον Δήμο Χασίων όσο και από τον Δήμο Μετεώρων, σήμερα είναι σε άσχημη κατάσταση και ο Θανάσης Ράπτης, επισημαίνει το πρόβλημα προς τους αρμοδίους, προκειμένου να αποφευχθεί και κάποιο δυστύχημα από την κατάρρευση.

Ο κ. Ράπτης στο προφίλ του γράφει σχετικά:

Μετά από σχεδόν 100 χρόνια εγκατάληψης, είν’ έτοιμο να καταρεύσει… Πολλές ιστορίες θα έχει να μας αφηγηθεί, από τους εργάτες της εποχής, τον πρωτομάστορα, τα όνειρα των κατοίκων στα Χάσια το 1930, την ανάπτυξη του τόπου μας, τις αναμνήσεις οικογενειών που έζησαν εκεί, την κατοχή, την ηρωική αντίσταση των ντόπιων στο σημείο αυτό το Φεβρουάριο του 1943, την ανάπτυξη μετά τον εμφύλιο του Δεκαοχτώ, της Μήκανης, της Ζήγριας…
Οι τοπικές αρχές κυρίως του Δήμου Μετεώρων να φροντίσουν άμεσα για την περίφραξη προς αποφυγή κάποιου δυστυχήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr