Το χορευτικό του ΜΕΕΣ Διάβας στο Σβάμπαχ της Γερμανίας

0 717

Πέρυσι το καλοκαίρι μια ομάδα Γερμανών του Σβάμπαχ επισκέφτηκαν τη Διάβα μετά από πρόταση του συλλόγου αδελφοποιήμενων πόλεων της Καλαμπάκας. Ο σύλλογός μας οργάνωσε μια μικρή γιορτή για να τους υποδεχτεί, πρόσφερε φαγητό, κρασί, χορό και δώρα σε όλους.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν τόσο, ώστε άμεσα διατύπωσαν πρόσκληση για επίσκεψη του χορευτικού τμήματος ενηλίκων στο Σβάμπαχ, την περίοδο του δικού τους πανηγυριού, τον Ιούλιο του 2019.

Η πρόσκληση ήρθε γραπτά τον Μάιο από τις κυρίες Μόνικα Χάινεμαν και Ελένη Μπούση.

Με τη βοήθεια του κ. Χρήστου Αρδανιώτη, καλού γνώστη της γερμανικής γλώσσας, είχαμε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με τους Γερμανούς, οι οποίοι με κονδύλια του δήμου και συλλόγου τους ανέλαβαν τα έξοδα της αεροπορικής μεταφοράς των χορευτών και της χοροδιδασκάλισσας κ. Βίκυς Ρεντζελά.

Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση και οργανώσαμε το ταξίδι στο Σβάμπαχ από τις 18-7-19 έως 21-7-19. Για τη μεταφορά της ομάδας στη Θεσσαλονίκη ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Μπουτίνα που την εξασφάλισε εντελώς δωρεάν καθώς και το γραφείο του Στάθη Ευσταθίου για την γενναία έκπτωση για την επιστροφή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Σβάμπαχ προέβλεπε για την Παρασκευή επίσημη υποδοχή από το δήμαρχο στο δημαρχείο της πόλης, ξενάγηση και παρουσίαση παραδοσιακών χορών το απόγευμα.

Ο δήμαρχος προσφώνησε επίσημα την αποστολή μας, πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και στη τελετή έναρξης της γιορτής τιμητικά είχε δίπλα του τους χορευτές μας. Το Σάββατο το πρωί παρέστησαν στη Θεία λειτουργία στο ναό της Αγίας Τριάδος που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Τίτος Γιαννούλης με συλλείτουργο τον π. Σωτήριο Τσουρλή.

Το απόγευμα το χορευτικό έκανε μία ακόμη εμφάνιση σε κεντρική πλατεία και αμέσως μετά η επιτροπή τους παρέθεσε δείπνο. Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε οικουμενική θεία λειτουργία στη κεντρική πλατεία, όπου το χορευτικό μας παρέστη με τις παραδοσιακές φορεσιές, κρατώντας την ελληνική σημαία. Με συγκίνηση συμμετείχαν σε ένα πολυπολιτισμικό γεγονός, καθώς παρίσταντο και αντιπροσωπείες άλλων πόλεων, άλλων χωρών. Ακολούθησε παραδοσιακό φαγητό και άφθονη μπύρα.

Η αντιπροσωπεία μας έμεινε εκστασιασμένη από την άψογη οργάνωση μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, από την ευγένεια, τη ζεστασιά και την καταπληκτική φιλοξενία.

Από την πλευρά μας προσφέραμε στους επίσημους φορείς ελληνικά προϊόντα( λάδι, μέλι , ελιές, παστέλι) σε ατομικές συσκευασίες που οι Γερμανοί φίλοι εκτίμησαν δεόντως.

Οι χορευτές μας επέστρεψαν με άριστες εντυπώσεις και θέλουμε δημοσίως να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τις κ. Μπούση Ελένη και Μόνικα Χάινεμαν που επωμίστηκαν το βάρος της οργάνωσης με αίσθημα ευθύνης και άριστα αποτελέσματα. Επίσης ευχαριστούμε το δήμαρχο κ. Matthias Thurauf, τον κ Νάστο Αθανάσιο, Γεωργαλή Χρήστο, Κατσικά Κωνσταντίνο και Νάστου Θεοπούλα από την ελληνική κοινότητα και τους κ. Huber Horst και Lilo Kehlinglaus από την επιτροπή του Σβάμπαχ. Ευχαριστούμε και τον σύλλογο Καλαμπάκας για την ευκαιρία που μας έδωσε.

Ασφαλώς και ανταποδώσαμε την πρόσκληση για επίσκεψη στην Διάβα στην επόμενη αποστολή τους στην Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός και ανταλλαγή, μια όμορφη εμπειρία και ευκαιρία αλληλογνωριμίας που άφησε ωραία γεύση και εικόνες. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν πολλές.

Η πρόεδρος Παπαγεωργίου Ευθυμία.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.