«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλευρό όσων επλήγησαν από τους σεισμούς στη Λάρισα

0 209

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται στο Δαμάσι για στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τους σεισμούς που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Συγκεκριμένα, στο γήπεδο Δαμασίου βρίσκεται το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού, «Ασκληπιός», στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εθελοντή γιατρό, με σκοπό την παροχή ιατρικής, κοινωνικής, ψυχολογικής και υλικής υποστήριξης. Επιπλέον, στο χώρο βρίσκεται η Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρο) του Οργανισμού, ενταγμένη στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε οι διασώστες να παρέχουν άμεση βοήθεια. Τέλος, οι άνθρωποι του Οργανισμού φροντίζουν να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά που επλήγησαν, αλλά και την κάλυψη οποιαδήποτε ανάγκης τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τους σεισμούς που πραγματοποιήθηκαν και επηρέασαν την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Άμεσα, το προσωπικό του Οργανισμού επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, με σκοπό να καταγράψει τις ζημιές και να στηρίξει αποτελεσματικά και ουσιαστικά τα παιδιά, τις οικογένειες και τις ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, για την άμεση και ολιστική υποστήριξη των πληγέντων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τους αρμόδιους εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ότι θέτει στη διάθεση των Τοπικών Αρχών το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έθεσε στη διάθεση των πολιτών και των Τοπικών Αρχών:

  • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης καθώς και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
  • Το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Οδυσσέας»
  • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), ενταγμένες στο ΕΚΑΒ
  • Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με προβλήματα διαβίωσης που βρίσκεται στη Λάρισα με σκοπό την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
  • Τα φορτηγά και φορτηγά ψυγεία του Οργανισμού για τη μεταφορά και διανομή προϊόντων
  • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού
  • Τις υπηρεσίες κοινωνικής, ιατρικής, υλικής και ψυχολογικής υποστήριξης
  • Την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες


Για οποιαδήποτε ανάγκη μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή SOS 1056 – διαθέσιμη καθημερινά, πανελλαδικά δωρεάν όλο το 24ωρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.