Το «ακραίο κέντρο» της Ασκληπιού – Γράφει ο Βασίλης Παππάς

0 884

Συχνάζουν σε γνωστά καφέ της πόλης. Έντεκα το πρωί είναι η καλύτερή τους ώρα. Έχουν άποψη επί παντός επιστητού.

Κατακεραυνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ που «έκαψε» τους ανθρώπους στο Μάτι. Λέξη όμως για την άλλη φωτιά στην Ηλεία επί Καραμανλή του μικρού που και τότε είχαν καεί δεκάδες τόσοι άνθρωποι. Λέξη για το δάσος της Δαδιάς και τους ταμιευτήρες χωρίς νερό.

Κατακεραυνώνουν τη Δούρου. Λέξη για τις πολυάριθμες αυτοφωτογραφίσεις του Πατούλη, τώρα που ως αρχιπυροσβέστης συντονίζει τις κατασβέσεις στην Πάρνηθα. Ευτυχώς έχει ανοίξει και η Αττική Οδός από τα χιόνια και περνούν τα πυροσβεστικά.

Κατακεραυνώνουν τους απάτριδες νέους και τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στρατό. Λέξη για τους κολλητούς που οι γόνοι τους υπηρετούν στην ακριτική Λάρισα και στην ακριτικότερη ΣΜΥ.

Κατακεραυνώνουν τους Σύρους λαθρομετανάστες και την κυρά Τασία που τους άφηνε να λιάζονται στις πλατείες. Λέξη όμως για την καταδίκη της Ελλάδας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Φαρμακονήσι και λέξη για τους άτυχους που βρίσκονται σε νησίδα του ΄Εβρου και οι συνοριοφύλακες τους ψάχνουν αλλά δεν τους βρίσκουν!

Κατακεραυνώνουν τους  «πουτινικούς», αλλά λέξη για τους μεγάλους ευεργέτες λαθρέμπορους εφοπλιστές που διακινούν το 51% του ρώσικου πετρελαίου.

Κατακεραυνώνουν την αντιπολίτευση για τη στάση της που δεν συμφωνεί για τα όπλα στην Ουκρανία. Λέξη όμως για το λαθρεμπόριο όπλων, βλ. αεροπλάνο αντόνωφ, που κατέπεσε στην Καβάλα. Φαίνεται η άσπρη σκόνη που διέρρευσε τους θολώνει την κρίση.

Κατακεραυνώνουν τα λαϊκά δικαστήρια, (το είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άλλωστε) και παραγνωρίζουν ότι ο Λιγνάδης καταδικάστηκε για δύο βιασμούς. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ. τελεία!

Κατακεραυνώνουν τους τεμπέληδες εκπαιδευτικούς (γενικώς τους τεμπέληδες εργαζόμενους), παραβλέποντας ότι πολλοί από αυτούς, ως συνταξιούχοι ακόμη δεν έκλεισαν τα 60!

Κατακεραυνώνουν τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου, αλλά θα έπρεπε να ενημερωθούν ότι τούτος αθωώνεται από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, που τόσο ομνύουν στο όνομά της.

Κατακεραυνώνουν τους πάντες για το «χάλι» της παιδείας. Λέξη όμως για το πώς επί δύο χρόνια οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν με μηδαμινά εφόδια (είχαν νέες εγκυκλίους κάθε εβδομάδα) να μεταδώσουν έστω αυτή τη λειψή γνώση μέσω της τηλεκπαίδευσης. Λέξη επίσης για τις μάσκες αλεξίπτωτα από τον Δήμαρχο, που «όλα ωραία, όλα ανθηρά».

Κατακεραυνώνουν τους οικολόγους, γραφικούς τους ονομάζουν. Λέξη όμως για τις περιοχές Natura που δεν προστατεύονται, λέξη για το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου που παραδίδεται στους ιδιώτες, λέξη για τις κορυφογραμμές των Αγγράφων που παραδίδονται  στις ανεμογεννήτριες . Αλήθεια στα εγγόνια τους τι ακριβώς θα λένε για την συντελούμενη καταστροφή βιοτόπων, πανίδας και χλωρίδας της ορεινής Πίνδου. Τι δικαιολογίες θα ψελλίζουν όταν θα βλέπουν (τα εγγόνια τους), την τεράστια ανεμογεννήτρια στον αυχένα της Κατάρας?

Οι του «ακραίου κέντρου». Τους θυμάστε να περιστοιχίζουν τον Σημίτη, κρατώντας το ποτήρι με την χαρτοπετσέτα, πάντοτε με την εξουσία και τα «κονέ» της. Ποτέ μα ποτέ με τους απόκληρους, με τους αποσυνάγωγους, με τους είλωτες, με τους φτωχοδιάβολους, με τα τετριμμένα ράσα, με τους παραστρατημένους.

 

Πάντοτε με τον Ιαβέρη. Εμείς πάντοτε με τον Γιάννη-Αγιάννη !

Βασίλειος Παππάς – Πρωτοβουλία Καθηγητών Τρικάλων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr