Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Τρικάλων – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Δευτέρα 2/8

0 205

Όπως διακρίνετε στον χάρτη, όλος ο νομός Τρικάλων βρίσκεται σε κατηγορία 3 (Υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς).

Λόγω ότι οι συνθήκες που προηγήθηκαν (παρατεταμένη ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες, κλπ), καθώς και αυτές που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που μπορεί να λάβουν μεγάλες διαστάσεις, απαιτείται ιδιαίτερο προγραμματισμό προσωπικού και μέσων από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς για την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας.


Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες και Φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των φαινομένων/ συμβάντων που προκύπτουν από την συνημμένη προειδοποίηση, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας βάσει του σχεδιασμού ενεργειών τους (κλιμάκωση της ετοιμότητας του δυναμικού και των μέσων πολιτικής προστασίας κατά τη εξειδίκευση που γίνεται στον σχεδιασμό ετοιμότητας).


Συγκεκριμένα σε όλο τον νομό θα υπάρχουν μικτά κλιμάκια περιπολίας και επιπλέον περίπολα των Δασικών Υπηρεσιών και της αστυνομίας, ώστε να προληφθεί η πιθανότητα δασικής πυρκαγιάς.


Παρακαλούνται οι δήμοι ώστε να έχουν τα μηχανήματα και τις υδροφόρες σε κατάσταση πολιτικής προστασίας και αποφασίστηκε η απαγόρευση δασοκομικών εργασιών από σήμερα 2-8-2021 και για όσο ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στη κατηγορία 3.

Προϊστάμενος

Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΛΙΝΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.