Την Κυριακή στην κορυφή Καράβα η Ο.Λ. Καλαμπάκας

Την Κυριακή 19 Μάρτη είναι η επόμενη Κοινή Θεσσαλική Διαδρομή και την ευθύνη της διοργάνωσης την έχει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ).

0 52

Την Κυριακή 19 Μάρτη είναι η επόμενη Κοινή Θεσσαλική Διαδρομή και την ευθύνη της διοργάνωσης την έχει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ).

Την Κυριακή 19 Μάρτη είναι η επόμενη Κοινή Θεσσαλική Διαδρομή και την ευθύνη της διοργάνωσης την έχει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ). Η διαδρομή θα είναι ανάβαση στη Καράβα, στην πιο ψηλή κορυφή των Θεσσαλικών Αγράφων, στα 2184 μέτρα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

8.00 με 8.30 το πρωί της Κυριακής συγκέντρωση στο διάσελο Άγιος Νικόλαος στα 1500 μέτρα. (20-30 λεπτά περίπου από το Μουζάκι)

8.30 εκκίνηση της πεζοπορίας, σε πολύ καλά σηματοδοτημένο από τον ΕΟΣΚ μονοπάτι, με τον κωδικό Α1, σε εύκολη πεζοπορική διαδρομή (περίπου δυο ώρες) μέχρι την αλπική λίμνη Λούτσα στα 1900 μέτρα.

Σύντομη στάση για ξεκούραση και φωτογραφίες στη λίμνη και συνεχίζουμε σε έντονη ανηφορική διαδρομή για 45 λεπτά περίπου, μέχρι την κορυφή Καράβα ή Σχιζοκάραβο στα 1984 μέτρα.

(Εννοείται ότι όσοι δεν θέλουν να ανέβουν στην κορυφή, μπορούν να περιμένουν στην λίμνη)

13.00 περίπου (θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες) έναρξη κατάβασης για τον Άγιο Νικόλαο.

Η διαδρομή θα έχει αρκετό χιόνι (τις τελευταίες μέρες έριξε και φρέσκο) γι αυτό είναι απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και γκέτες.

Αναχώρηση από την Πλ.Δημουλά της πόλης μας στις 7.30 π.μ.

Απαραίτητος Χειμερινός εξοπλισμός βουνού

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις στο:
2432077233 Νάτση Ευφροσύνη

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.