Την εγκατάλειψη που βιώνει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αντίκρισε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Επίσκεψη –περιοδεία του Βουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Μεταξά στην Καλαμπάκα

0 471

Τη γνωστή εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όλης της χώρας, αντίκρισε η αντιπροσωπεία της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ που με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Βασίλη Μεταξά, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας που μαστίζεται από τις ελλείψεις, το οποίο καλύπτει μια τεράστια σε έκταση περιοχή άνω των 50 χιλιομέτρων, πάνω από  30.000 κατοίκους και χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται.

Άλλωστε τα ζητήματα του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας έχουν αναδειχθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν από το ΚΚΕ, με κάθε μορφή, στο λαό και στο κοινοβούλιο, καθώς και από τους φορείς της περιοχής με διαμαρτυρίες, με υπομνήματα στο Δήμο και τη Βουλή.

Το κλιμάκιο επεσήμανε πως παρά τις υποσχέσεις υπουργών, περιφερειαρχών και δημάρχων οι λύσεις είναι φτιασιδώματα και σχετικά προσωρινές. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, το προσωπικό έχει φτάσει να λέει πως «πάλι καλά που μπορούμε να κάνουμε και μια γενική αίματος, γιατί υπήρχαν διαστήματα που δεν γινόταν».

Έγινε ξεκάθαρο ότι η χρόνια άρνηση όλων των κυβερνήσεων να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό στις δημόσιες μονάδες οδηγεί δεκάδες χιλιάδες ασθενείς σε απόγνωση, ευθύνεται για τις ανασφαλείς συνθήκες λειτουργίας και περίθαλψης- νοσηλείας και άνοιξε τον δρόμο για το «έχει περίθαλψη όποιος πληρώνει»!! Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση για λύση στα προβλήματα προωθεί τη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας με άξονα την παραπάνω λογική.

Παράλληλα, η αποδεκατισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως τα Κέντρα Υγείας αποδυναμώνεται περαιτέρω με μετακινήσεις εργαζομένων της στα νοσοκομεία, ενώ προωθείται (μέσω επερχόμενου νομοσχεδίου) η προαναγγελλόμενη λειτουργία της πρωτοβάθμιας ως «κόφτης» προς τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, «βαφτίζοντας» προσωπικούς γιατρούς ακόμη και ανειδίκευτους απόφοιτους ιατρικής!

Στα Κέντρα Υγείας  το πάγιο αίτημα των φορέων της υγείας για της κατάρτιση Οργανισμών και Οργανογραμμάτων με τις απαιτούμενες οργανικές θέσεις,  για να δώσει  μια σύγχρονη νομική και ουσιαστική υπόσταση στις πρωτοβάθμιες δομές ενταγμένες σ ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους ,παραμένει εκτός σχεδίων της κυβέρνησης.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  24/03/2024

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr