Την απόλυση των 19 εργαζομένων συμβασιούχων στο Δ. Καλαμπάκας καταγγέλει η Λαική Συσπείρωση

Την απόλυση των 19 εργαζομένων συμβασιούχων στο Δ. Καλαμπάκας καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

0 153

Την απόλυση των 19 εργαζομένων συμβασιούχων στο Δ. Καλαμπάκας καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Την απόλυση των 19 εργαζομένων συμβασιούχων στο Δ. Καλαμπάκας καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το κείμενο:

Την απόλυση 19 εργαζομένων συμβασιούχων καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο καλαμπάκας.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του νόμου 4479 που περιλαμβάνει τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους την οποία ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βουλή, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας προχώρησε στην απόλυση 19 εργαζομένων συμβασιούχων.

Στην πράξη αποδείχτηκε ότι η τροπολογία της κυβέρνησης όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι Δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018, όπως ακριβώς έγινε και στο δήμο μας.

Η πρόταση της Λ.Σ. ήταν καθαρή, μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, βέβαια δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο στην εφαρμογή της νομοθεσίας δεν περίμενε ούτε μια μέρα, δεν στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους-συμβασιούχους, δεν έπραξε το παραμικρό προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Αλλά πώς να το κάνει άλλωστε, αφού η δημοτική αρχή Καλαμπάκας πολύ πιο γρήγορα από άλλους Δήμους της χώρας και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2015 εκχώρησε την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Αλλωστε απώτερος σκοπός Ε.Ε. Κυβερνήσεων τοπικής και περιφερειακής διοίκησης είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Επειδή οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι «παρατασιούχοι» στο δήμο Καλαμπάκας που ανέρχονται σε 19,αφενός καλύπτουν άμεσες ανάγκες στις υπηρεσίες του δήμου, αφετέρου πρόκειται για εργαζόμενους που εξ αιτίας της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων αντι να μονιμοποιηθούν οδηγούνται στο δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας, ζητάμε βάσει και της δυνατότητας που δίνει το υπουργείο εσωτερικών,το δημοτικό συμβούλιο στην αυριανή συνεδρίαση(05-07-2017)να αποφασίσει την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων-παρατασιούχων εργαζομένων ως τις 31-03-2018.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους γενικώτερα να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατραπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ώστε να καταργηθεί η σχετική τροπολογία, να μη γίνει καμιά απόλυση κανένας συμβασιούχος να μη μείνει απλήρωτος και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.