Τιμητική πρόσκληση σε γεύμα, στην οικία του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, για την Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα

0 947

Υπέρμαχος της σχέσης αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, υποδέχθηκε σήμερα στην οικία του τον Γενικό Διευθυντή ΝΔ, κ. Σμυρλή, τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βουλευτή Σερρών,  κ. Χατζηβασιλείου, την Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ, Βουλευτή Τρικάλων, κ. Παπακώστα και την Οργανωτική Γραμματέα Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Επιμόρφωσης Στελεχών, κ. Ντάλλες.

Σε μία συνάντηση με κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα,  που επιβεβαιώνει τη στενή συνεργασία της χώρας μας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, αναγνωρίζοντας την πολιτική, οικονομική, και γεωστρατηγική σημασία των διμερών σχέσεων, οι εκπρόσωποι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισαν κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Πρέσβης, πως είναι προς όφελος των δύο χωρών, να ενισχυθούν περαιτέρω οι εμπορικοί, αλλά και οι πολιτισμικοί δεσμοί, καθώς δύνανται να συμβάλουν τόσο στην διατήρηση της γεωπολιτικής σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου, όσο και ευρύτερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, συζητήθηκαν εκτενώς οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, ενώ ο Πρέσβης με ιδιαίτερη ευαισθησία και πρόδηλο ενδιαφέρον, ζήτησε  να ενημερωθεί και για το ζήτημα της αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία, από την πρόσφατη πλημμύρα Daniel. Η Γραμματέας Προγράμματος και Βουλευτής Τρικάλων, κ. Παπακώστα, τον ενημέρωσε για το μέγεθος της ζημιών που υπέστη η θεσσαλική περιφέρεια, όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών, αλλά και σε κοινωνικό και επιχειρηματικό επίπεδο, με τον πρωτογενή τομέα να βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο. Η Βουλευτής, αναφέρθηκε και στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση των πληγέντων, αλλά και στον συντονισμένο και λεπτομερή σχεδιασμό, που επιχειρείται για την αναδόμηση της περιοχής, με νέους όρους ανθεκτικότητας.

Με την συζήτηση να κινείται σε φιλικό κλίμα, η Βουλευτής Τρικάλων, ξενάγησε νοερώς τον Πρέσβη στον νομό, εξαίροντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, κάνοντας λόγο για τον πολύμορφο φυσικό πλούτο, αλλά και για την μοναδικότητα της μοναστικής μετεωρίτικης πολιτείας.   Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση στον Πρέσβη για μία δια ζώσης επίσκεψη στον νομό Τρικάλων, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον τόπο που κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης πλήθους τουριστών από την Κίνα. 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr