Θύματα αστυνομικής βίας έπεσαν 4 μαθητές Λυκείου

Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν τέσσερις μαθητές Λυκείου στην Πάτμο, γιατί οι αστυνομικοί τούς θεώρησαν ύποπτους για τις φθορές που είχαν προκληθεί στο μηχανάκι ενός συναδέλφου τους και στο πλαίσιο της «άτυπης ανάκρισης» ανάγκασαν κάποιους από αυτούς ακόμη και να βγάλουν τα ρούχα τους!

0 262

Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν τέσσερις μαθητές Λυκείου στην Πάτμο, γιατί οι αστυνομικοί τούς θεώρησαν ύποπτους για τις φθορές που είχαν προκληθεί στο μηχανάκι ενός συναδέλφου τους και στο πλαίσιο της «άτυπης ανάκρισης» ανάγκασαν κάποιους από αυτούς ακόμη και να βγάλουν τα ρούχα τους! Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν τέσσερις μαθητές Λυκείου στην Πάτμο, γιατί οι αστυνομικοί τούς θεώρησαν ύποπτους για τις φθορές που είχαν προκληθεί στο μηχανάκι ενός συναδέλφου τους και στο πλαίσιο της «άτυπης ανάκρισης» ανάγκασαν κάποιους από αυτούς ακόμη και να βγάλουν τα ρούχα τους!

Oι «ύποπτοι», όπως αναφέρουν στις μηνύσεις τους, με βάση τις οποίες διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα της Κω, έπιναν ανύποπτοι τον καφέ τους όταν τους πλησίασαν οι αστυνομικοί και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν. Μόλις έφτασαν στο τμήμα, οι αστυνομικοί «άσκησαν πάνω μας αφόρητη ψυχολογική βία και μας εκβίαζαν για να αποσπάσουν πληροφορίες για τις φθορές στο μηχανάκι που εμείς αγνοούσαμε».

Να γδυθούν!
Δύο από τους μαθητές υποστηρίζουν ότι τους ανάγκασαν να γδυθούν. «Όσο περνούσε η ώρα και δεν κατάφερναν να μου αποσπάσουν την ομολογία τόσο πιο αφόρητη γινόταν η σωματική και ψυχολογική βία που ασκούσαν πάνω μου. Ο ένας μηνυόμενος κόλλησε το κεφάλι μου στον τοίχο και ενώ με έσφιγγε στον λαιμό με χτυπούσε με γροθιές. “Ομολόγησε, κωλόπαιδο, αλλιώς θα σε βάλω κάτω με τους Πακιστανούς και να δούμε αύριο αν θα ομολογήσεις ή όχι”. Για να ολοκληρώσουν τον βασανιστικό εξευτελισμό μου αξίωσαν να γδυθώ ολοκληρωτικά. Το έκανα νιώθοντας ένα μηδενικό», αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυση ο δικηγόρος τους κ. Διονύσης Γκούσκος.

Θράσος
Όσα έζησαν οι μαθητές τα περιέγραψαν φτάνοντας στο σπίτι τους στους γονείς τους, οι οποίοι αμέσως πήγαν στο τμήμα όπου ο αστυνομικός, όπως λένε με τη σειρά τους στις μηνύσεις που έχουν καταθέσει, όχι μόνο δεν αρνήθηκε όσα κατήγγειλαν τα παιδιά τους, αλλά αντέταξε πως όλα έγιναν νόμιμα.

Όταν ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στραφεί ποινικά εις βάρος τους, έλαβε την εξής απάντηση: «Μην κάνεις τίποτα, θα πάρει 5- 6 χρόνια και στο τέλος δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα, ενώ τα παιδιά θα πάθουν σίγουρα κάτι κακό».

Οι μαθητές και οι γονείς τους όμως ζητούν να ασκηθεί εις βάρος των αστυνομικών δίωξη για βασανιστήρια, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία, ενώ έχουν ενημερώσει και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ώστε να ληφθούν τα αναγκαία διοικητικά μέτρα για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

 

Τα Νέα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr