Θοδωρής Αλέκος Υπ. Δήμαρχος Δ. Μετεώρων: « Ο Δήμος Μετεώρων στο πλευρό των δημοτών του – Η καθημερινότητα βασική μας προτεραιότητα»

0 667

Δελτίο Τύπου Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα – Ανεξάρτητος Δήμος»
Του υποψηφίου δημάρχου του δήμου Μετεώρων
Θοδωρή Αλέκου

« Ο Δήμος Μετεώρων στο πλευρό των δημοτών του-
Η καθημερινότητα βασική μας προτεραιότητα»

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρούμε ότι είναι ο θεσμός που πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες ,στις ανάγκες και στα προβλήματά τους.Ο ρόλος μιας δημοτικής αρχής είναι μεν συμπληρωματικός των κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών του κράτους,είναι όμως και απόλυτα απαραίτητος και ουσιαστικός στις συνθήκες παρατεταμένης κρίσης που βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία.
Ως νέα δημοτική αρχή θα διαμορφώσουμε με πολλή ανθρωπιά και ευαισθησία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων ,εθελοντική προσφορά και εργασία, σημαντικές ενισχύσεις σε οργανωμένες ομάδες που επιτελούν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο,αλλά και σε οικογένειες και δημότες με ιδιαίτερα προβλήματα. Προτεραιότητά μας λοιπόν η ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν κρίσιμους τομείς δράσης και κοινωνικής προσφοράς,διότι πιστεύουμε ότι όσοι περισσότεροι φορείς ή μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα συμπράττουν σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας που βιώνει δύσκολες καταστάσεις ,τόσο ενισχύεται η ελπίδα και το χαμόγελο.

1. Οργάνωση λοιπόν και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, με δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία θα εξασφαλίζονται σε συνεργασία με τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, φαρμακοαποθήκες, αλλά και με φαρμακοβιομηχανίες για τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.
2. Η λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου σε αποτελεσματικότερη βάση ,πλήρως αναβαθμισμένη, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με παροχή τροφίμων,ειδών παντοπωλείου,ειδών ένδυσης και υπόδησης,είδη οικιακού εξοπλισμού, βιβλία κλπ.Βασική μας μέριμνα η εξεύρεση μόνιμου χώρου στέγασης του κοινωνικού παντοπωλείου. Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες κατά κύριο λόγο.

3. Ίδρυση λειτουργίας κοινωνικού εστιατορίου με παράλληλη παροχή , σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη μας, κοινωνικών συσσιτίων ( παροχή γευμάτων).Τα προϊόντα θα προσφέρονται από τοπικές επιχειρήσεις ( εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κλπ.). Θα σιτίζονται πολίτες άποροι ,δωρεάν .

4. Ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ξενοδοχείου. Δημιουργία ξενώνα για προσωρινή παροχή στέγης σε άστεγους ,μέχρις την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημά τους.
5. Ιδιαίτερη στήριξη στο πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» .
6. Λειτουργία Κοινωνικού

Φροντιστηρίου .Συνεργασία με τα λειτουργούντα φροντιστήρια της πόλης μας για παιδιά άπορων οικογενειών με σκοπό τις ίσες ευκαιρίες για μάθηση. Παράλληλα θα μπορεί να παρέχεται διδακτική υποστήριξη και από εθελοντές εκπ/κούς σε μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων .Στόχος αυτού του σημαντικού κοινωνικού θεσμού εκτός των προαναφερομένων και η ανάσα στις οικογένειές τους που αδυνατούν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα για δίδακτρα σε φροντιστήρια.

7. Κάλυψη παιδικών αναγκών σε τρόφιμα,δώρα και ψυχαγωγία,κυρίως τις περιόδους των μεγάλων γιορτών της χριστιανοσύνης.

8. Φροντίδα σε βρέφη,νήπια και παιδιά που προέρχονται από μονογονεϊκές,άνεργες και πολύτεκνες οικογένειες χαμηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων.

9. Λειτουργία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, με στόχο την κάλυψη ευρύτατου φάσματος αναγκών ευάλωτων συνδημοτών μας.

10. Στήριξη άπορων γυναικών για ένταξη στην αγορά εργασίας μέσω της φύλαξης και φροντίδας των εξαρτώμενων παιδιών και ηλικιωμένων.

11. Δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη δημοτών με διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες και βιωματικά εργαστήρια.

Γενικά ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας του δήμου Μετεώρων σε θέματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας απέναντι σε σοβαρά ζητήματα ,με σκοπό την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του δήμου μας.
Ως νέα δημοτική αρχή θα στηρίξουμε προσπάθειες που θα μεταφέρουν εξουσίες και πόρους πιο κοντά στις ανάγκες και στις προσδοκίες της κοινωνίας των πολιτών. Στη δίνη της οικονομιικής κρίσης ένας νέος ρόλος αναδύεται για τις τοπικές κοινωνίες, να κινητοποιήσουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις μετατρέποντας τις όποιες φαινομενικές δυσκολίες σε ευκαιρίες!
Βεβαίως στην υλοποίηση όλων αυτών θα ζητηθεί και η στήριξη της πολιτείας,των ευρωπαϊκών ταμείων,από εταιρείες μη κυβερνητικών οργανώσεων ,διότι πιστεύουμε ότι από τέτοιου είδους δράσεις μόνον θετικά για την τοπική κοινωνία αποτελέσματα θα προκύψουν.
Κλείνοντας υπενθυμίζω και πάλι πως βασικές αρχές του συνδυασμού μας μεταξύ άλλων είναι ο σεβασμός στον πολίτη,η συνεισφορά προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νεολαία και τις ευάλωτες ομάδες,η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας ,η προώθηση και ανάπτυξη της κοινωνικής πρόνοιας.
Τα προβλήματα θέλουν ανθρωπιά και βούληση για τη λύση τους από ανθρώπους που τα βλέπουν και τα ζουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.