Θοδωρής Αλέκος – Στα ίχνη της Καταστροφής: Η Άγνωστη Ανθρώπινη Δύναμη και η Περιφρόνηση του Επιτελικού Κράτους

1 1.003

Είμαι εδώ σήμερα για να μοιραστώ μαζί σας την βαθιά μου λύπη και ανησυχία για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην χώρα μας. Αυτή η καταστροφή έχει προκαλέσει τεράστια ανθρώπινη και οικονομική δυστυχία, και η καρδιά μας πονάει για τις απώλειες που έχουμε υποστεί.

Οι πυρκαγιές έχουν εξαπλωθεί με ανελέητη ορμή, καταστρέφοντας δάση, χωράφια, κατοικίες και υποδομές. Πολλές κοινότητες έχουν πληγεί βαρύτατα και πολλοί συμπολίτες μας έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες. Θα ήθελα να εκφράσω σε αυτό το σημείο τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων παιδιών που έχασαν την ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Ο θάνατος και ο κίνδυνος που αντιμετώπιζαν καθημερινά είναι θαρραλέες πράξεις αυτοθυσίας και θα πρέπει να τους είμαστε υπόχρεοι για πάντα.

Με λύπη και ανησυχία πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αποτυχία του επιτελικού κράτους. Ο ρόλος του κράτους είναι να προστατεύει τους πολίτες και να διασφαλίζει την ευημερία τους, αλλά πολλοί από εμάς αισθανόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο επαρκώς.

Η ανεπαρκής προετοιμασία και ο συντονισμός των αρχών έχουν οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών, προκαλώντας αβεβαιότητα και ανασφάλεια στο μέλλον των πολιτών μας.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, καθώς πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αποφασίσουμε να συνεργαστούμε ως μία ενωμένη κοινότητα, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε διαφορές.

Είναι προφανές ότι οι “εκλεκτοί“ του επιτελικού κράτους θα τύχουν βοήθειας από παντού έτσι ώστε να μην χάσουν τις θέσεις εξουσίας τους.

Είναι καιρός να συνεννοηθούμε και να συγκεντρώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας για το κοινό μας συμφέρον. Ας αφήσουμε πίσω μας τις προσωπικές διαμάχες και τις πολιτικές εχθροπραξίες και ας επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη όλοι μας να αναζητήσουμε τους καλύτερους υποψηφίους, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν, και να τους υποστηρίξουμε εάν πράγματι δεσμεύονται να εργαστούν για το καλό της κοινότητας μας.

Μόνο μέσα από την ένωση των υγιών δυνάμεών μας και την αποφασιστικότητα να αναλάβουμε κοινή δράση, μπορούμε να φέρουμε αλλαγή και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο Μετεώρων. Ας αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και ας κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα και αποφασιστικότητα.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
 1. Γιωργος λέει

  Πολυ ωραιο το αρθρο του Δημαρχου αλλα το επιτελικό κρατος δειχνει την ανικανότητα του και στην καθημερινότητα και Οχι μονο στις φυσικές καταστροφές.
  Θα πρότεινα στον δήμαρχο μα και στους υποψήφιους δημάρχους να κανουν μια επίσκεψη στα ορεινά χωριά της Καλαμπακας και για να ειμαι πιο συγκεκριμένος στην Αηδονα οπου με ενδιαφερει κιολας. Υπάρχει ένας δρομος που πηγαινει στο πανω μερος του χωριού ο οποίος εχει καταστραφεί τελείως απο τις βροχές και τα χιονια.
  Στον επανω «μαχαλά» τον χειμωνα μενουν μονιμα 20 γέροντες και γερόντισσες. Εχει ενδιαφερθεί κανεις να μάθει πως επιβιώνουν αυτοι οι άνθρωποι τον χειμωνα? Που μενουν αποκλεισμένοι μπορει και 20-25 μερες.
  Ας δειξει το κρατος την πρόνοια του στις κανονικές συνθηκες και μετα ας εχουμε απαιτήσεις στις φυσικές καταστροφές.
  Ας δειξει καποιος ευαισθησία και ας φτιαξει ενα δρομο, πανω απο 400 μέτρα δεν ειναι και ας σκεφτει λιγο τους ηλικιωμένους που μπορει να ηταν οι γονεις του.
  Ευχαριστω πολυ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr