Θεσσαλία: 29 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Πολιτισμό – Οι 7 στο Ν. Τρικάλων

Επαναπροκηρύσσονται 27 θέσεις ΔΕ ημερησίων φυλάκων και 2 ΔΕ Νυχτοφυλάκων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον Πολιτισμό στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

0 249

Επαναπροκηρύσσονται 27 θέσεις ΔΕ ημερησίων φυλάκων και 2 ΔΕ Νυχτοφυλάκων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον Πολιτισμό στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Επαναπροκηρύσσονται 27 θέσεις ΔΕ ημερησίων φυλάκων και 2 ΔΕ Νυχτοφυλάκων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον Πολιτισμό στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η διάρκεια της σύμβαση, που προβλέπεται να αρχίσει εντός του Ιουνίου 2013, θα λήγει στις 31/12/2013.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

Στο Νομό Λάρισας: 4 ημερήσιοι φύλακες, 2 νυχτοφύλακες,

Στο Νομό Τρικάλων: 7 ημερήσιοι φύλακες

Στο Νομό Καρδίτσας: 18 ημερήσιοι φύλακες

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους έως 35 ετών, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ενώ η επιλογή τους θα γίνει με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, που συνυπολογίζει το εισόδημα των υποψηφίων και ελέγχεται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Τα απαιτούμενα προσόντα είναι περιληπτικά: α) πτυχίο ή δίπλωμα Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας ή Φύλακα Μουσείων ή β) Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχετική εμπειρία 5 μηνών ή γ) Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας. Η μέτρια γνώση ξένης γλώσσας είναι υποχρεωτική για τους Ημερήσιους Φύλακες .

Μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια του Δικτύου «Περραιβία» για τη μείωση της ανεργίας ,ιδιαίτερα των νέων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία του Δικτύου με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού ,μέσα από το καινούριο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στον πολιτισμό, απασχολώντας πανελλαδικά περί τους 1.650 ανέργους.

Το “Δίκτυο Περραιβία” ,με έδρα την Ελασσόνα ,είναι από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιλέχτηκαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό και απασχολεί ήδη 87 νέους με 7μηνες συμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας με Συμπράττοντες Φορείς τις Εφορείες Αρχαιοτήτων ΙΕ’ ΕΠΚΑ, 7η ΕΒΑ, ΛΔ’ ΕΠΚΑ και 19η ΕΒΑ . Τον συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η 10ήμερη περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά εντός των ημερών και θα κοινοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση. Οι φύλακες θα απασχοληθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων, με αντικείμενο εργασίας τη φύλαξη των χώρων και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια επισκέψεων και εκδηλώσεων σε αυτούς.

Η προκήρυξη των θέσεων, μαζί με το έντυπο της αίτησης και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του “Δικτύου Περραιβία” www.diktioelassonas.gr, στα γραφεία του δικαιούχου (Πληροφορίες κ. Μπόλη Μάγδα 24930-24222) , στα δημοτικά καταστήματα των δήμων, στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, και τα γραφεία του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Το αντικείμενο των εγκριθέντων πράξεων που υλοποιεί το “Δίκτυο Περραιβία” είναι η “Φύλαξη, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

thessalianews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.