Θέση απόφασης του Δ.Σ. Φιλοζωικού Συλλόγου «Στέγη» περί της εισήγησης λύσης του συμφωνητικού συνεργασίας του Δήμου Μετεώρων

0 733

Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας «Η ΣΤΕΓΗ»

ΘΕΜΑ : Θέση απόφασης του Δ.Σ. Φιλοζωικού Συλλόγου «Στέγη» περί της εισήγησης λύσης του συμφωνητικού συνεργασίας που υπογράφτηκε βάσει της υπαρ.322/29-10-2014 Απόφασης του Δ.Σ. με Αριθμό 19/2014.

Κύριοι,

Συγκαλέστηκε το Δ.Σ της ΣΤΕΓΗΣ αφού πληροφορηθήκαμε μέσω των Μ.Μ.Ε κι όχι από τη Δημοτική Αρχή που πιστεύουμε ώφειλε, για την ύπαρξη θέματος συζήτησης στο Δ.Σ.Μετεώρων περί Λύσης της συνεργασίας μαζί μας .
Αποφασίσαμε κατ αρχήν τη κατάθεση του παρόντος εγγράφου.

Προς ενημέρωση όλων σας, δεν έχουμε εμείς καταθέσει αίτημα λύσης συνεργασίας στο διάστημα της θητείας αυτής της Δ.Αρχής ,δηλαδή από 01-09-2019 έως και σήμερα αλλά αιτήματα εφαρμογής των υποχρεώσεων της που μας αφορά βάσει των Νόμων, αποφάσεων κάθε Δημοτικής Αρχής ,του Συμφωνητικού Συνεργασίας και Μνημονίου συνεργασίας με ημερομηνία 5-3-2020 που δώσατε οι ίδιοι στη δημοσιότητα συνοδευόμενο με χειραψίες σε φωτογραφίες καθώς και τις προεκλογικές δεσμεύσεις για δημιουργία κυνοκομείου ,ιστοσελίδας και «Χρήστο Κτενά σε περιμένει πολύ δουλειά».

Γραπτή αίτηση που αφορούσε τη λύση συνεργασίας στο παρελθόν,απαντήθηκε ως, «να εφαρμοστεί το σύμφωνο συνεργασίας» ,Ομόφωνα με Αριθμ.απόφασης Δ.Σ. 104/2018 και ημερομηνία 27-04-2018.

Στην αίτηση με αριθ.πρωτ.2346/12-02-2021 που καταθέσαμε ζητούσαμε αντίγραφο απόφασης Δ.Σ.περί λύσης συνεργασίας που λέγατε έχετε πάρει,αλλά παρόλα αυτά δε μας απαντήσατε μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα για όποια αίτηση κι έγγραφο εκρεμούν ενέργειες από μέρους σας ,να έχει ενημερωθει η Εισαγγελία και να σας έχει διαβιβάσει την με αριθ.πρωτ 2246/04-06-2021 αίτηση που της καταθέσαμε στις 03/06/2021.

Αφού λοιπόν επιθυμεί η Δημοτική Αρχή τη λύση συνεργασίας παραδέχεται αυτομάτως ότι υπάρχει ενεργή και πρέπει να σταθούμε λιγο σ αυτή για την διαφάνεια και ενημερωση .

Με την ανάληψη καθηκόντων της η παρούσα Δημοτική Αρχή ζήτησε από συγκεκριμένα άτομα να δημιουργηθεί άλλος φιλοζωικός αφου ως Στέγη πιθανών δεν εξηπηρετούσαμε όποια σχέδιά των εμπλεκομένων με τα αδέσποτα και της διαχείριση αυτών διακόπτωντας όποια επικοινωνία μαζί μας και σε κάθε ερώτηση που κάναμε τι θα γίνει με τα ζώα η απάντηση μέχρι σήμερα ήταν «θα τα πάρουμε σε 10 ημέρες».

Παρέκλινε των νόμων και παντελώς του συμφωνητικού που εγκρίθηκε αρχικά με την υπ αρίθμ. Απόφαση 322/2014 και μετα με την 104/2018 και ημερομηνία 27-04-2018,ξεκινώντας με σημαντική περικοπή στις τροφές προς τα ζώα που φιλοξενούσαμε ενώ αντιθέτως παρουσίαζε φουσκωμένα δελτία παραγγελιών ζωωτροφής και κτηνιατρικών φαρμάκων που ποτέ δεν παραλάβαμε.

Όριστηκαν με απόφαση Δημάρχου άτομα για το συνεργείο περισυλλογής και της πενταμελούς επιτροπής όχι όμως όπως προβλέπεται από τους Νόμους και του συμφωνητικού αποκλείοντας τη ΣΤΕΓΗ,εντάσσοντας ως μέλη του νεοσύστατου τότε Φιλοζωικού με την επωνυμία ΦΥ.ΣΙ.ΚΑ. ο οποίος δεν διέθετε Α.Φ.Μ. μέχρι πρότινος,δεν είχε έγγραφη συνεργασία και παραιτηθήκαν μάλιστα καταγγέλωντας την Δημοτική Αρχή ότι δε τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Όσον αφορά το συμφωνητικό στα σχεδόν 2 χρόνια τώρα, η Δ.Αρχή επειδή αναφέρεται μόνο επιλεκτικά σε κάποια,εμείς θα σας παραθέσουμε τι δεν τήρησε σε όλα τα άρθρα με τη σειρά τους αναγραφόμενα :

1. ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ π.χ. έκανε παράνομες περισυλλογές χωρίς αποφάσεις και παρουσία κτηνιάτρου για καθοδήγηση όπως και καμία νόμιμη επανένταξη.

2)ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ,δεν έκανε καμία σήμανση στα φιλοξενούμενα από εμάς σκυλιά ενώ γνώριζε.

3)ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ,δεν όρισε συνεργείο περισυλλογής σε συνεργασία μαζί μας ούτε είχε κτηνίατρο μέχρι πριν λίγους μήνες.

4)ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ,δεν τοποθέτησε κανένα σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης σ αυτά που φιλοξενούνται ακόμη καθως και σε αρκετά που μετέφερε αρχικά στα σφαγεία και μετα στο νέο χώρο στη Ποταμιά.

5)ΣΤΕΙΡΩΣΗ,στη θητεία αυτής της Δ.Α.,χωρίς τη συμετοχή της,κάναμε ως ΣΤΕΓΗ πάνω από 80 στειρώσεις δωρεάν οι οποίες θα κόστιζαν στο Δήμο και κατ επέκταση στους Δημότες τουλάχιστον 12.000χιλ ευρώ.

6)ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, δεν έκανε καμία επανένταξη με απόφαση πενταμελούς επιτροπής,ενώ δεν έκανε επίσης μέχρι σήμερα κανένα εμβολιασμό κανένα αποπαρασιτισμό στα φιλοξενούμενα από εμάς.

7)ΥΙΟΘΕΣΙΑ,δεν έκανε καμία ενέργεια για δημιουργία ιστοσελίδας και προώθηση τους.

8)ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ – ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ,δεν θα αναφερθούμε προς το παρόν.

9)ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ –ΔΗΜΟΥ,τηρήσαμε όπως προβλέπεται το αρχείο,συνδράμουμε ακόμη και σήμερα στις περισυλλογές ενώ διαθέσαμε όποιες εγκαταστάσεις από μόνοι μας μπορούσαμε και κατασκευάσαμε αφού η Δ.Αρχή μέχρι και σήμερα δεν παρέχει παρ όλο προγεννέστερων του συμφωνητικού,γραπτών και προφορικών αποφάσεων ενώ ειχαν καταστεί εκτελεστέες ,από ίδια τότε και σήμερα άτομα αιρετών .

10)ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,δεν τήρησε το Νόμο ούτε το συμφωνητικό κι επαναόρισε μέλη χωρίς να μας συμπεριλάβει..

11)ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,δεν υπάρχει λόγος λύσης της συμβασης αφού είναι υπαρκτό όσο καμία άλλη φορά το θέμα αδέσποτα και ποτέ δε δώσαμε δικαίωμα άρνησης συνεργασίας καθώς η ίδια Δημοτική Αρχή για να μας προφυλάξει φρόντισε και μας απέκλεισε βάζωντάς μας στο περιθώριο απ την ανάληψη των καθηκόντων της.

12)ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,δε μας ζητήθηκε ούτε ζητήσαμε, και δεν προβάλλαμε άρνηση να φιλοξενούντε τα ζωα σε άλλο έστω εμφανή κατάλληλο χώρο.

13)ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,δεν έχουμε απολλέσει τα 2 αντίτυπα που λάβαμε με την υπογραφή του συμφωνητικού.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, η Δημοτική Αρχή για όσα σκυλια φιλοξενούσαμε και συνεχίζουμε και δεν έχουμε αρνηθεί τη μεταφορά τους, δεν διέθεσε ποτέ όχημα και δεν μετέφερε ποτέ κανένα ζώο από αυτά σε κανένα κτηνίατρο ούτε εχει παρέχει κάτι άλλο μεχρι σήμερα πέραν της περικομμένης σύττισης και αυτήν μετ εμποδίων.

Μίσθωσε ιδιώτη για φιλοξενία ζώων,προσπάθησε να νοικιάσει ιδιωτικό χώρο επίσης με αντίτιμο,προσέλαβε εργολάβο (πιθανών τον γνωστό μέσω ΔΕΥΑΜ),δαπάνησε άγνωστο προς το παρόν ποσό για τη φιλοξενία σκύλων στα σφαγεία στο Μεράι και για τη κατασκευή αχρείαστου χώρου στη Ποταμιά ενώ ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι είχαν συμφωνήσει μαζί μας.

Συνεχίζει προμηθεύεται κυρίως τις ζωωτροφές από συγγενικά τους πρόσωπα και οργανισμών – εταιρειών που πιθανών κατέχουν κι εκει κάποια θέση εκτώς των αντιδημαρχειών κ.α.

Απ τη πλευρά μας παραχωρήσαμε χώρο, χωρίς να εχουμε υποχρέωση προσφέραμε όχημα ,χρόνο με ανυπολόγιστες εργατοώρες αφού μόνοι μας σιτίζουμε και χρήματα για εξωφλήσεις αναγκαίων δαπανών που γνώριζαν ότι δημιουργούνται με τη διαχείριση των αδέσποτων τόσα χρόνια χωρίς να εισπράξουμε ούτε μια ευχαριστήρια επιστολή , μας προτάθηκε και αρνηθήκαμε να ασχοληθούμε με τα αδέσποτα από μη νόμιμη θέση(Μπλοκάκι).
Πολλές λεπτομέριες υπάρχουν ακόμη σε αιτήσεις μας κι έγγραφα πρός τη Δημοτική Αρχή όχι μόνο από εμάς αλλα και άλλους εθελοντές και φιλόζωους και όχι μόνο του Δήμου μας ,που δυστυχώς η Δημοτική Αρχ ή τυπικά για ανεξήγητο λόγο αρνείται της προσφορά μας.

Βλέπωντας την ΕΙΣΗΓΗΣΗ της Προισταμένης του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, της Κας Ανδρομάχης Μαραγκού πριν προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τους λόγους που προβάλλει ώστε να ληφθούν υπ’όψιν για τη λύση συνεργασίας ,θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλους ότι από την περίοδο Δημοτικής Αρχής Σακελαρίου είναι στη θέση κλειδί και συνδετικός κρίκος με τον εκάστοτε Δήμαρχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Γνωρίζει για όλα τα σκυλιά πώς μεταφέρθηκαν στη ΣΤΕΓΗ ,καθώς τι έχει παρέχει ο Δήμος και Η ΣΤΕΓΗ σε αυτά,κι έχει αρνηθεί εντολής 2 Δημάρχων να δώσει την αρχική με αύξων αριθμό ονομαστική κατάσταση την οποία η ίδια διαμόρφωσε σε έγγραφο και σ αυτή γινόταν η καταχώρηση των αδέσποτων και όποια μεταβολή των υπηρεσιών προς αυτά και διατηρούσε η ίδια στον υπολογιστή της υπηρεσίας μαζί επίσης με τη κατάσταση δεσποζόμενων.

Επειδή είμαστε σίγουροι για τις παρατυπίες που εχουν γίνει στο παρελθόν,οι οποίες συνεχίστηκαν στα Σφαγεία και συνεχίζονται και στο νέο χώρο προφανώς η ίδια ή κάποιος αντιδήμαρχος δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίησής της και προσπαθούν με όποιο τρόπο να αρχειοθετήσουν από την αρχή όλα τα αδέσποτα της ΣΤΕΓΗΣ ως παρθενογεννημένα και χωρίς ιστορικό.

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ όσον αφορά τους 4 λόγους .

Οι λόγοι εισήγησης δεν δικαιολογούν λύση συνεργασίας αφού έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τη «χρηση»χώρου και όχι των υπολοίπων όρων του συμφωνητικού,επιπροσθέτως θα αυξήσουν το κόστος δαπανών διαχείρισης.

Νο 1 λόγος του με αρ.πρωτ.457/11-2-2020 έγγραφο κτηνιατρικής υπηρεσίας Τρικάλων ,αφορά το κυνοκομείο ΧΩΡΟΣ του μέλλοντος .(Δεν είναι λόγος λύσης συνεργασίας)

Νο 2 λόγος,όσον αφορά το ιατρείο μικρών ζώων έγκρισης με αρ.πρωτ.140920/16-04-2021 θεωρούμε ότι ο Δήμος θα έχει εξασφαλίσει καταγράφωντας τη περιουσία του,καλώς έγινε αλλά επειδή θα έπρεπε να είναι κοντά στο χώρο των σκυλιών αυξάνει το κόστος διαχείρισης λόγο μεταφορας από και προς το χώρο.Ήταν υποχρέωση να τον παρέχουν (Δεν είναι λόγος λύσης μιας και απ το δικό μας δεν εχουν μεταφέρει ώστε να εχουν μέτρο σύγκρισης)

Νο 3 λόγος,αφορά επίσης το ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΧΩΡΟ που δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος ακόμη, πήρε έγκριση με αρ.πρωτ.82828/04-03-2021 και οι αρμόδιοι θα πρέπει να τηρήσουν ότι προβλέπεται από τους νόμους καθώς έχει υπερβεί τον αριθμό για την αποφυγή πιθανών νέων καταγγελιών και προστίμων αφού θα πρέπει να επανδρωθεί με το προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού,αφού αρνείται τους δωρεάν προσφοράς και κτηνιάτρων αυξάνωντας το κόστος διαχείρισης .(Θεωρείται ως λόγος λύσης?)

Νο 4 σύναψη συμφωνητικού με κτηνίατρο με το υπ.αριθμ.4942/26-03-2021.Βάσει της μελέτης για υπηρεσίες που θα παρέχει ο κτηνίατρος τα ανάλογα αναλώσιμα,φάρμακα κ.λ.π θα τριπλασιάσουν σχεδόν το κόστος και αυτού του τομέα διαχείρισης κάτι που μέχρι τώρα σας ήταν άγνωστο αφού δεν καλυπτώταν από εσάς και κατ επέκταση τους Δημότες.(Είναι λόγος λύσης?)

Όλοι οι οποίοι είσαστε εκλεγμένοι και ψηφίσατε 2 φορές ομόφωνα την εφαρμογή του συμφωνητικού, θεωρείτε ή επιμένετε μαζί με εκλεγμένους για πρώτη φορά σ αυτό το Δ.Σ. ότι η λύση συνεργασίας θα φέρει λύση στ αδέσποτα χωρίς αύξηση του αριθμού αυτών όπως και των δαπανών, στηρίξτε τη λύση της συνεργασίας.
Δεν υπάρχει δικαιολογία «τι επραξε η πρώην Δ.Α» αλλά τι πράξατε εσείς καθ ότι είσαστε τώρα όπως και στη πρώτη Δ.Α.παίρνωντας απόφαση για την 1η αίτηση που καταθέσαμε με υπ.αριθμ.πρωτ.1978/27-01-2014,στηρίξατε επίσης τη πρότασή μας με αριθμ.πρωτ.4747/24-02-2014 για τη διαχείριση των αδέσποτων και απόφαση Δ.Σ υπ.αριθμ 81/28-02-2014.

Εμείς ως ΣΤΕΓΗ θα συνεχίσουμε τη προσφορά μας με τη προστασία, θεραπεία και περίθαλψη όποιου αδέσποτου συναντούμε και όποιου κηδεμόνα δεσποζομενου ζητά τη συνδρομή μας.

Είναι κάτι που δε μπορεί να τους το στερήσει ούτε να μας το απαγορέψει κάποιος και δε θα σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε να καταχράζεστε όποιες ευαισθησίες έχουμε και λείπουν άλλων.

Παρακαλούμε το έγγραφο να κοινοποιηθεί αρμοδίως και να καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης αυτούσιο.

Με τιμή

Κτενάς Χρήστος
Πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «Η ΣΤΕΓΗ»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr