Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών με την κα Μαρία Μπλούτσου

Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” πιστό στην αξία της προσφοράς ιδρύει ένα καινούργιο χώρο μόνο για παιδιά. Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι πια γεγονός.

0 638

Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” πιστό στην αξία της προσφοράς ιδρύει ένα καινούργιο χώρο μόνο για παιδιά. Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι πια γεγονός.

Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” πιστό στην αξία της προσφοράς ιδρύει ένα καινούργιο χώρο μόνο για παιδιά. Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι πια γεγονός.

Τμήματα για παιδιά Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου που θα δημιουργηθούν, θα δώσουν πνοή στο καινούργιο χώρο που δημιουργήθηκε γι αυτό τον σκοπό.

Η κα Μαρία Μπλούτσου – θεατρολόγος θα είναι εκεί για να διδάξει στα παιδιά το Θεατρικό Παιχνίδι.

Οι εγγραφές άρχισαν. Κάθε μέρα 18:00 – 20:30 στο γραφείο του Θεατρικού Εργαστηρίου, Χατζηπέτρου 17 και με συνδρομή μόνο 5€ το μήνα. ( για την κάλυψη και μόνο λειτουργικών δαπανών ).

Λίγα λόγια για το Θεατρικό Παιχνίδι

“Το θέατρο ως μορφή τέχνης δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, να αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί την αλήθεια. Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο ως μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου”.

“Μπορεί να μην μπορούμε να γίνουμε όλοι καλλιτέχνες, μπορούμε όμως να γίνουμε δημιουργικοί. Η δημιουργικότητα με έναν περίεργο τρόπο προσπαθεί να βγει προς τα έξω. Δε διδάσκεται όπως ξέρουμε όλοι. Εμείς όμως μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε κάτι τέτοιο να μπορεί να συμβεί”.

Κάρολος Κουν

Και δεν υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος από την τρυφερή καρδιά και την εύπλαστη προσωπικότητα ενός μικρού παιδιού. Αν διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε κάτι τέτοιο να μπορεί να συμβεί, θα αλλάξουμε τον κόσμο. Αρκεί λοιπόν να δείξουμε στα παιδιά μας ότι ανάμεσα στα πολλά παιχνίδια υπάρχει κι ένα ξεχωριστό: το Θεατρικό Παιχνίδι.

Το Θεατρικό Παιχνίδι βοηθάει το παιδί να αποκτήσει και να βγάλει από μέσα του τις ικανότητές του. Πρώτα – πρώτα αποκτά τον έλεγχο του σώματός του. Ο έλεγχος του σώματος γίνεται συγχρόνως έλεγχος της ευαισθησίας.

Αυτό κυρίως που θα αναπτυχθεί μέσα από το θεατρικό παιχνίδι είναι αναμφίβολα ο λόγος: δουλειά της φωνής, ήχοι, θόρυβοι και λέξεις. Μ΄ όλα αυτά η γλώσσα βρίσκεται στην καρδιά της θεατρικής έκφρασης.

Γενικότερα το Θεατρικό Παιχνίδι οξύνει την επικοινωνία με τους άλλους: βλέπει και το βλέπουν, ακούει και απαντάει, κατανοεί και γίνεται κατανοητό. Μέσα από το Θεατρικό παιχνίδι μαθαίνει, ενώ ταυτόχρονα χαίρεται και ψυχαγωγείται. Ανακαλύπτει τις ικανότητές του, απαλλάσσεται από συστολές και αναστολές, απελευθερώνει την φαντασία του, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και παίρνει ευθύνες. Αποκτά αυτοπεποίθηση βρίσκοντας μια θέση στην ομάδα, ανεξάρτητα από τις μαθητικές του επιδόσεις. Τέλος εξοικειώνεται με την τεχνική του θεάτρου και μαθαίνει να εργάζεται συλλογικά.

Το κάθε παιδί έχει κάποιο χάρισμα. Ας του δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να το γνωρίσει. Κάθε παιδί θέλει το χρόνο, το χώρο και τον τρόπο να νιώσει εμπιστοσύνη και σιγουριά για να εκφραστεί.

Αν εργαστούμε σύμφωνα με τις ανάγκες τους με αγάπη για την κοινή προσπάθεια, το αποτέλεσμα θα μας δυναμώσει και η ικανοποίηση όλων μας θα είναι μεγάλη.

maria bl IMG 6133maria bl IMG 6143maria bl IMG 6148

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.