Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών”

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ της Καλαμπάκας η ίδρυση και η λειτουργία του συλλόγου, Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών”.

0 187

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ της Καλαμπάκας η ίδρυση και η λειτουργία του συλλόγου, Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών”.

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ της Καλαμπάκας η ίδρυση και η λειτουργία του συλλόγου, Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών”.

theatriko_ergastiri_epi_stagonIMG_0990

Ο κ. Χρήστος Σινάνης

Ο προσωρινός πρόεδρος κ. Σινάνης Χρήστος ξεκινώντας την ομιλία του είπε τα εξής:

“Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που σήμερα ανακοινώνω επίσημα την ίδρυση του συλλόγου μας Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών”. Πριν δυόμιση χρόνια περίπου μια ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε με αρχηγό και ψυχή τον Λεωνίδα Νικόπουλο να ασχολούνται με μεράκι, με ζήλο, με τα θεατρικά δρώμενα και όχι μόνο. Από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι τον Μάρτιο του 2009 δώσανε τρεις θεατρικές παραστάσεις ” Δρόμοι του χθες”, “Φον Δημητράκης” και “Μεγάλος Ξεσηκωμός’, παραστάσεις που ακόμα και σήμερα οι πολίτες μιλούν γι αυτές. Όσο ο καιρός περνούσε, τόσο ο κόσμος τους αγκάλιαζε περισσότερο. Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη αυτή η ομάδα να οργανωθεί σε ένα σύλλογο με όνομα Θεατρικό εργαστήρι “Επί Σταγών” και ένα προσωρινό Δ.Σ. Θα συνεργαστούμε με την εκκλησία, την Νομαρχία, τον Δήμο, τους συλλόγους και φορείς και όλους τους δημότες, για να προσφέρουμε και εμείς στην πολιτιστική ανάπτυξη αυτού του τόπου”.

theatriko_ergastiri_epi_stagonIMG_0990

Ο κ. Λεωνίδας Νικόπουλος

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Λεωνίδας Νικόπουλος και αναφέρθηκε στου λόγους που οδηγήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι στην κίνηση αυτή. Συγκεκριμένα είπε:

“Όλοι μας φτάνουμε σε ένα Σημείο που τίποτε δεν μπορεί να μας βοηθήσει, εκτός από την πίστη μας στις ιδέες που αγαπάμε περισσότερο. Κι όταν οι ιδέες συγκεντρώσουν σιγά σιγά όλα όσα χρειάζονται, τότε μόνο μπορούν και εκφράζονται. Η ιδέα ίδρυσης θεατρικού εργαστηρίου στην πόλη μας αυτό ακριβώς έκανε. Πειραματίστηκε πάνω σε μορφές όρθωσης και λειτουργίας, τόλμησε και ενσάρκωσε θεατρικές παραστάσεις, συνεργάστηκε με συλλόγους και φορείς, έκανε το άνοιγμά της στην κοινωνία και παρουσιάζεται σήμερα μπροστά σας, υποσχόμενη συνέχεια και συνέπεια. Μ’ αυτή την ιδέα σημαία μας, γεμάτοι κέφι και διάθεση για δημιουργία, βάζουμε σήμερα δειλά το λιθαράκι μας για την υλοποίησή της. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε ελεύθερο χρόνο και αρχίσαμε να αναζητούμε μικρές καλλιτεχνικές διαφυγές από τα καθημερινά μας αδιέξοδα. Φορτίζαμε συγκινησιακά τις συναντήσεις που κάνανε, μαθαίνοντας καινούργιο κώδικα επικοινωνίας και ανακαλύπτοντας κλίσεις και προτιμήσεις που φαίνεται τις είχαμε: καλά κλεισμένες στο άδυτα της ψυχής μας. Με άλλα λόγια, με συνεχή και ακούραστη προσπάθεια παλεύουμε να φτιάξουμε ένα «Θεατρικό παράδεισο» και να μπούμε μέσα!
theatriko_ergastiri_epi_stagonIMG_0990Από δω και μπρος, έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε το μέλλον φωτεινό για ένα και μόνο λόγο.
«Μικρό μας θέατρο με τα μεγάλα σου θαύματα είσαι πια γεγονός!»
Δεν μας νοιάζουν τα βάθρα. Δεν αρεσκόμαστε σ’ αυτά. Είναι ακίνητα και άψυχα.
Ψάχνουμε τη σπίθα που θα λαμπαδιάσει και θα κάνει τον κόσμο καλύτερο.
Το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» με οδηγό ικανό διοικητικό συμβούλιο φιλοδοξεί να χαράξει την πορεία μας, να βάψει τους πόθους και τις σκέψεις μας, να κάνει πραγματικότητα τις προσδοκίες μας, να δώσει πνοή στο πέταγμά μας.
Για μας, δε μένει, παρά να κάνουμε Χαρά το «Χρέος» που διαλέξαμε να επιφορτιστούμε.
Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βάφουμε με τα ίδια χρώματα τη ζωή όλων μας, για να αποκτήσει νόημα και να γίνει ουσιαστική.
Ελάτε μαζί μας! Σκάψτε βαθιά και ανακαλύψτε τον υπέροχο εαυτό σας!
Τα τόξα τεντώθηκαν, ας πετάξουμε μακριά τις σαΐτες μας, για να δούμε ένα κόσμο όπως τον ονειρευτήκαμε, ένα κόσμο, με το θέατρο στο μέτρο της καρδιάς!

Όλοι εμείς ονειροπόλοι και ταξιδευτές

Το προσωρινό Δ.Σ

Στη συνέχεια μίλησαν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο κ.κ Γιώργος Δήμου, Βασίλης Νταμπαλής, Βασίλης Νάκης, Φώτης Πάλλας και ο ηθοποιός Ζήσης Παπαϊωάννου και κάλεσαν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή με το να γίνουν μέλη χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες.

Τοποθέτηση έκαναν, ο κ. Δημήτρης Σακελλαρίου αρχηγός της αντιπολίτευσης και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Βύρωνας Μπουτίνας.

Τέλος ανακοινώθηκαν δυο προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις οι οποίες είναι οι εξής:

  • 7 – 8 Απριλίου “Το όνειρο του Σκιάχτρου” ένα έργο του Τριβιζά
  • 8 – 9 Μαΐου “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” του Γκαρθία Λόρκα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.