Θανάσης Λιούτας: Δίπλα στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

0 283

Κάθε στιγμή στο πλευρό τους.

 

Η έντονη χαλαζόπτωση και οι απίστευτες ποσότητες νερού που έπεσαν το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή μας, δημιούργησαν εκτεταμένες και σοβαρότατες επιπτώσεις σε καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε πολλά χωριά μας (Πλάτανος, Ρίζωμα, Αρδάνι, Παλαιόπυργος κα.).

 

Κατά την καταγραφή των ζημιών από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, παρών ασφαλώς όπως πάντα και ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας.

 

«Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος μόνος απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα».

 

Επί τω έργω ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, τους επόπτες, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Μιχαλάκη, που έχει να δείξει μεγάλο έργο για όλο τον Νομό μας, με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ομάδων παραγωγών και με τους πληττόμενους παραγωγούς και κτηνοτρόφους μας.

 

«Οι ζημιές σε ποιμνιοστάσια, σε καπνά, στο βαμβάκι, σε ελιές, σε ροδιές, σε αμπέλια και σε άλλες καλλιέργειες, είναι εκτεταμένες και ολοσχερείς σε πολλές περιπτώσεις», σημείωσε ο Θανάσης Λιούτας, ο οποίος όπως πάντα πραγματοποίησε όλες τις αναγκαίες επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με τον ΕΛΓΑ για να τρέξουν οι διαδικασίες.

 

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη στον Νομό Τρικάλων, του Υπουργού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο Τρικαλινός Βουλευτής άδραξε την ευκαιρία και για ακόμη μια φορά τόνισε την ανάγκη να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, και οι αποζημιώσεις να αφορούν και να δίνονται ακόμη και από το πρώτο ευρώ ζημιάς, καθώς επίσης και να υπάρξει διεύρυνση ως προς τις καλυπτόμενες ζημίες λόγω της κλιματικής αλλαγής, ώστε να καλύπτονται και οι ζημιές που προκαλούνται από ακραία φαινόμενα της κλιματικής κρίσης, και οι οποίες έως τώρα δεν καλύπτονται από τον τρέχοντα Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

 

Και κοινοβουλευτικά το επόμενο διάστημα, ο Θανάσης Λιούτας, σε συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό, κ. Αυγενάκη, καθώς και ως μέλος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, θα εργάζεται αδιάκοπα για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που θα λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για τους παραγωγούς μας, για το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο και για τις αγροτικές υποδομές.

 

Επιπρόσθετα και με την ιδιότητά του ως μέλους της Επιτροπής Οικονομικών, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, ο Τρικαλινός Βουλευτής, σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκταμίευση των αποζημιώσεων.

 

«Κανείς μόνος και ανυπεράσπιστος, απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο ίδιος ο Θανάσης Λιούτας. «Χρέος μας πάντοτε να βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr