Τέλος οι συμβασιούχοι από το 2011

Για κάθε εργαζόμενο που λήγει η σύμβασή του, δε θα  ανανεώνεται ή δε θα  υπογραφεί νέα σύμβαση.

0 185

Για κάθε εργαζόμενο που λήγει η σύμβασή του, δε θα  ανανεώνεται ή δε θα  υπογραφεί νέα σύμβαση. Για κάθε εργαζόμενο που λήγει η σύμβασή του, δε θα  ανανεώνεται ή δε θα  υπογραφεί νέα σύμβαση.

Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων, εγκρίνονται  και φέτος συμβάσεις από δήμους, για υπαλλήλους όμως που θα ολοκληρωθεί το έργο τους το επόμενο έτος.
Ενδεικτικό πάντως της προβληματικής κατάστασης που θα επέλθει σε αρκρτές περιπτώσεις είναι πως μόνο στις δημοτικές επιχειρήσεις υπάρχουν 8.000 συμβασιούχοι.
Στους πόρους της Αυτοδιοίκησης έχει συμφωνηθεί πως θα περιληφθούν ο ΦΠΑ, ο Φόρος Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τους χρεωμένους δήμους και ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών τους.

Οι εργαζόμενοι των νομαρχιών

Θα πρέπει να επιλέξουν εντός 60 ημερών εάν επιθυμούν να μεταταχθούν ή όχι στους νέους δήμους. Κλειδί για τις μετατάξεις αποτελεί πως όσοι εργαζόμενοι μεταφερθούν από τις νομαρχίες στους δήμους θα εξακολουθήσουν να υπηρετούν στην ίδια περιοχή.

Οι δήμοι θα αναλάβουν ορισμένες αρμοδιότητες από την 1η Ιανουαρίου του 2011, όπως είναι αυτές της πολεοδομίας και της πρόνοιας που σήμερα ασκούνται από τις νομαρχίες.

Αυξημένες αρμοδιότητες θα λάβει συγκεκριμένα η νέα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Αττικής, που θα ονομάζεται και μητροπολιτική, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες αρμοδιότητες θα δοθούν στο περιφερειακό διαμέρισμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.