Τέλος οι ενδιάμεσες εκπτώσεις: Προσφορές όλο τον χρόνο άνω του 50%

0 635

Το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων τον Μάιο και τον Νοέμβριο φέρνει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιουνίου στη Βουλή.

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα καταργηθούν. Βεβαίως ταυτόχρονα με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, για να κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους οι έμποροι. Άρα θα μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουνε, για όσα προϊόντα θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε αποδεκτό το αίτημα των εμπόρων να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, «γιατί δεν αποδίδουν, δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δυσκολεύουν τις κανονικές εκπτώσεις».

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής, το 75% των καταναλωτών έχει αναβάλει αγορές για προσωπικά αντικείμενα, για ρούχα ή για είδη σπιτιού, ενώ το 41% αποφεύγει να κάνει αγορές προκειμένου να έχει χρήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

star.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.