Τέλη κυκλοφορίας: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμή και ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

0 354

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να πληρώσουν τα Tέλη Kυκλοφορίας του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω κορονοϊού τα τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώθηκαν έως το τέλος του 2020 αλλά πήραν παράταση για δύο μήνες. Παράλληλα, την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία για να θέσουν οι φορολογούμενοι τα οχήματά τους σε ακινησία και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι φέτος οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν χρειάζεται να πάνε στις εφορίες για να καταθέσουν τις πινακίδες τους καθώς η διαδικασία αυτή γίνεται πλέον ψηφιακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας mycar.aade.gov.gr και χωρίς παράδοση των στοιχείων κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες) στη Φορολογική Αρχή. Ωστόσο, όσοι πιαστούν να κυκλοφορούν με το «ακινητοποιημένο» θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα από 10.000 έως 30.000 ευρώ ενώ θα τους αφαιρείται και το δίπλωμα οδήγησης.

Τσουχτερά θα είναι και τα πρόστιμα στους φορολογούμενους σε περίπτωση που δεν θα πληρώσουν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής στα τέλη κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως 26 Φεβρουαρίου (τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου).

Το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.