Τάσιος Θεοδόσης – Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Μετεώρων

0 929

Το απόγευμα της Κυριακής, 17 Ιουλίου 2022 τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση ο καταγόμενος από την Καλαμπάκα ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και συγγραφέας Θεοδόσης Τάσιος, που με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Μετεώρων.

Η εκδήλωση έγινε με μικρή προσέλευση κόσμου, πιθανόν λόγο επιλογής της ημέρας ( Κυριακή ) η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά ωστόσο είχε την αίγλη που χρειαζόταν για την σπουδαιότητά της!

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας Σπυρίδων Βλιώρας, ενώ ο κ. Τάσιος παρέστει διαδικτυακά.

Η εκδήλωση έγινε με μικρή προσέλευση κόσμου, πιθανόν λόγο επιλογής της ημέρας ( Κυριακή ) η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά ωστόσο είχε όλα εκείνα που χρειαζόταν για την σπουδαιότητά της!

Ποιος είναι ο κ. Θεοδόσης Τάσιος:

Ο Θεοδόσης Τάσιος είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνου, επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Ναντσίνγκ, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2021, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Χρημάτισε πρόεδρος διεθνών επιστημονικών Ενώσεων, μέλος της Επιτροπής Βραβείων του American Concrete Institute (2015–18), εμπειρογνώμων των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και πρόεδρος της Εταιρίας Διερεύνησης της Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας.Έχει δημοσιεύσει πάνω από 500 επιστημονικές εργασίες και 60 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Τον Σεπτέμβριο του 2013 τού απενεμήθη το International Award of Merit in Structural Engineering από την Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών. Το 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής (Ιαπωνία, 2020–21) τον περιέλαβε ανάμεσα στους τέσσερις “Legendary Figures, Old Masters”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr